Piispa: Ollaanko Hesarissa sokeita?

Hiljattain Mikkelin piispa Seppo Häkkinen otti kriittisesti kantaa Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä julkaistuun Tuomas Enbusken kolumniin. Nyt hän kysyy Facebookissa, vaivaako Helsingin Sanomia uskontosokeus.

Häkkinen kiinnittää huomiota siihen, että lehden laaja kesäliite (22.5.2013) on täynnä erilaisia kesätapahtumia ja menovinkkejä festareista urheilukilpailuihin ja taidenäyttelyistä lastentapahtumiin.

”Lehti on monipuolinen katsaus alkavan kesän rientoihin. Mutta hengellisistä kesäjuhlista lehdessä ei mainita mitään vaikka niihin kokoontuu joka vuosi kymmeniätuhansia osallistujia”, Häkkinen hämmästelee.

”Joitakin vuosia sitten meille rantautui Ruotsista käsite ’uskontosokeus’. Sillä tarkoitetaan sitä, ettei enää tunnisteta uskonnon merkitystä kulttuurille eikä sen vaikutusta ympäröivään yhteiskuntaan. Onkohan kesäliitteen toimittajiin iskenyt uskontosokeus?”

Häkkinen on ottanut kantaa Helsingin Sanomien liitteiden kirjoituksiin myös syksyllä 2012, jolloin hän katsoi Nyt-liitteessä halveksitun pyhää.

Lue tästä aiemmat Häkkisen kirjoituksia koskevat uutiset:

Piispa: Tuomas Enbusken tapa leimata ei rakenna

Piispa: Toimittajien huono käytös syy epäluottamukseen?

Piispa Häkkinen
Facebookissa

Edellinen artikkeliOnko Björn-piispa ”unelmamies”?
Seuraava artikkeliYksinasuvien määrä kasvoi

Ei näytettäviä viestejä