Piispa Häkkinen pahoitellut pilakuvaa perussuomalaisille

Hkkinen_Seppo205Seppo Häkkinen on pahoitellut taiteilija Ville Rannan pilakuvaa oman hiippakuntansa perussuomalaisille kansanedustajille. Häkkinen on kansanedustaja Mika Niikon (ps) mukaan sanonut kansanedustajille lähettämässään sähköpostiviestissä Kirkko ja kaupunki -lehdessä (14.12.) julkaistua pilakuvaa mauttomaksi eikä hän ole pitänyt korrektina sen julkaisemista seurakuntalehdessä.

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli vahvistaa Kotimaa24:lle sen, että Häkkinen on lähestynyt oman hiippakuntansa perussuomalaisia, koska piirros on herättänyt pahaa mieltä. Kapitulista kerrotaan, että Häkkinen ei itse halua kommentoida asiaa tai viestin sisältöä.

Niikko on tehnyt pilakuvan julkaisemisesta kantelun Julkisen sanan neuvostolle.

– Mielestäni erityisesti kristillisen lehdistön tehtävä ei ole luoda tai vahvistaa vääriä mielikuvia. Lietsomalla eripuraa ja vihaa rauhan ja sovun sijasta eri kansanryhmien ja tahojen välille, vieläpä näin joulun alla on kristillisen lehden toiminta erityisen paheksuttavaa, Niikko sanoo.

Mika Niikon mukaan eräs perussuomalainen kansanedustaja on harkinnut jopa asian viemistä poliisille, mutta tähän ei olla kuitenkaan puolueessa ryhtymässä.

Julkisen sanan neuvosto tiedottaa keskiviikon kuluessa, ottaako se perussuomalaisten kantelun käsittelyyn.

Katso pilakuva täältä

Edellinen artikkeliJSN: Vakaumuksen sai mainita hyväksikäyttöuutisessa
Seuraava artikkeliNäin kirkko reagoi Räsäsen lähetyskannanottoon

Ei näytettäviä viestejä