Piispa Häkkinen: Olennaisinta ei ole kristityn usko, vaan kristinusko

Suomen Raamattuopisto (SRO) viettää 75-vuotisjuhliaan. Päätapahtuma eli Hengelliset syventymispäivät käynnistyivät eilen Helsingin Temppeliaukion kirkossa, jossa puhunut Mikkelin piispa Seppo Häkkinen puolusti Raamattua ja sen ilmoitusta hyvästä Jumalasta sekä ihmisen arvosta.

– Kristityt olivat maassamme ensimmäisenä alkaneet huolehtia kehitysvammaisista, sairaista ja köyhistä. Kristitylle jokaisella ihmisellä on mittaamaton arvo, piispa sanoi.

Häkkinen pohti puheessaan myös oman, Pieksämäeltä Sisälähetysseuran opistosta ensimmäisten joukossa kehitysvammatyöntekijäksi valmistuneen äitinsä elämäntyötä. Häkkinen kertoi äitinsä olleen vakuuttunut siitä, että Jumala rakastaa jokaista ihmistä.

Piispa myönsi, että toisinaan kristittyjä arvostellaan syystäkin.

– Meistä löytyy moraalittomuutta ja tökeröä käytöstä. Synnin todellisuus näkyy meistä, toivottavasti myös armon todellisuus. Mutta olennaisinta ei ole kristityn usko, vaan kristinusko. Sen perustana eivät ole kristityt, vaan se elävä Jumala, josta Raamattu meille kertoo. Sen vuoksi Raamattu on uskomme perusta.

Piispa Häkkisen mukaan Raamattuopistolla on ”hengellisesti sekavassa nykyajassa” tärkeä tehtävä ja paikkansa kirkon elämässä.

Käsi Raamatulla -teemalla vietettävät Hengelliset syventymispäivät jatkuvat 31. elokuuta asti. Tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta sro.fi/hsp.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliMusiikkityylit sulassa sovussa Maailmojen messussa – Katso video!
Seuraava artikkeliTampereella viestintäpäälliköksi yli 60 hakijaa

Ei näytettäviä viestejä