Piispa: Ässien voitto luterilaisen opin kannalta paikallaan

KallialaKaarloFBKaarlo Kalliala lähettää virallisilla Facebook-sivuillaan huumorinsävytteiset terveiset Tampereen piispalle Matti Revolle.

Sen jonka sydän on pikimusta (tarkoittaa Ässiä ja joukkueen logona olevaa patasydäntä) voitto on Kallialan mukaan luterilaisen opin kannalta paikallaan.

Näin Kalliala kirjoitti Facebook-sivulleen, kun Porin Ässät voitti keskiviikkoiltana Suomen mestaruuden jääkiekossa: ”Lähettää myötätuntoiset terveiset piispa Matti Revolle todeten, että terveen luterilaisen opin ja kristillisen uskon kannalta on ilman muuta paikallaan, että finaalissa voittopalkinnon saa se, jonka sydän on pikimusta, eikä se, joka käy toisia vastaan kirvein.”

Finaalissa Ässille hävisi kovan taistelun jälkeen Tampereen Tappara voitoin 4-2. Pori sijaitsee Kallialan hiippakunnan alueella, kun taas Tappara on piispa Matti Revon alueen joukkue. Tapparan tunnus on vanha sotakirves eli tappara.

”On totisesti kristillistä iloita porilaisten kanssa. Siellähän ovat isät opettaneet poikiaan ikävöimään voittopalkintoa jo monessa sukupolvessa”, piispa Repo kuittaa Kallialalle tämän Facebook-seinällä.

Porin Ässien edellisestä Suomen mestaruudesta oli ehtinyt vierähtää 35 vuotta. Tappara voitti kultaa viimeksi vuonna 2003.

Matti Repo kertoo myös, että Ässien päävalmentaja Karri Kivi on hänen rippikoululaisensa Isosaaresta elokuulta 1985.

Kaarlo Kalliala Facebookissa

Matti Repo Facebookissa

Edellinen artikkeliMattila huolissaan uskonnollisiin yhteisöihin kohdistuvasta väkivallasta
Seuraava artikkeliUskovaisten nuorten Facebook-ryhmä herättää närää

Ei näytettäviä viestejä