Piispa Askola sateenkaariväelle: Jumala ei tarvitse portinvartijoita

Jumalan kaunein sana on tervetuloa. Jumala ei tarvitse portinvartijoita. Jumala ei tarvitse kirkolliskokouksen lupaa tai piispojen kirjettä antaakseen ihmisten tulla kertomaan huolensa, ilonsa tai tuskansa, Helsingin piispa Irja Askola sanoi saarnatessaan lauantaina Alppilan kirkossa Helsingissä.

Askola saarnasi jumalanpalveluksessa, joka oli osa Helsingissä järjestettävää eurooppalaisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kristillisten ryhmien kokoontumista.

Askola sanoi, että kirkon on tärkeää kuunnella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemuksia. Askolan mukaan nämä vähemmistöt tuovat kirkkoihin viisautta huomioida kaikkia niitä ryhmiä, jotka ovat joutuneet taistelemaan tullakseen hyväksytyiksi.

– Teidän tarinanne on monien niiden tarina, jotka poikkeavat eri tavoin normatiivisesta enemmistöstä. Toivon, että tarinanne auttaisi kirkkoamme olemaan oikeudenmukaisempi ja vastaanottavaisempi. Kirkko, jossa jokainen ihminen voisi juhlia elämää ja sen lahjoja.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa Euroopan kirkoissa edistävään Eurooppafoorumiin kuuluu 40 ryhmää 20 eri maasta. Tämänkertaiseen kokoukseen osallistui lähes 200 ihmistä eri puolilta Eurooppaa, muun muassa Venäjältä ja Ukrainasta.

Kokousta isännöivät suomalaiset Arcus-verkosto ja Yhteys-liike yhdessä virolaisen Geikristlaste Kogu -verkoston kanssa.

– Kun eurooppalaiset kristityt kokoontuvat, on mitä luontevinta vastata saarnakutsuun myönteisesti, Askola kertoi vastanneensa tiedotusvälineiden kysymyksiin siitä, miksi hän saarnasi jumalanpalveluksessa.

Kuva: Seppo Sirkka

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTutkija: Vaalikoneiden puolueettomuutta epäillään silloin tällöin
Seuraava artikkeliTukholman suomalaisen seurakunnan luottamushenkilöille potkuja

Ei näytettäviä viestejä