Pienen kylän suuri suru

verhmersalmi

Järvi-Kuopion seurakunta järjestää omaisille ja koulutovereille tarkoitetun rukoushetken tänään Nilsiän kirkossa. Onnettomuuden uhrit olivat kotoisin Nilsiästä.

– Haluamme kirkkona olla hienovaraisesti läsnä, mutta rohkeasti olemassa, sanoo Vehmersalmen alueseurakunnan kappalainen Kirsi Leino.

Tällä viikolla hän on tietoisesti keskittänyt rippikoululaisten kotiin tehtävät kotikäynnit Vehmersalmen alueelle.

–Rukoushetkissä nostamme esiin kirkon tradition turvan. Tuomme hämmentävään tilanteeseen toisenlaisen äänen, kuvaa Järvi-Kuopion kirkkoherra Reijo Leino.

Vehmersalmelaiset muistavat äänen, joka vettä pitkin kantautui pitäjän ulommaisiin kolkkiin asti.Yhä edelleen veteen syöksyvän koneen repivä ääni kaikuu seurakunnan nuorisotyönohjaaja Jatta Utriaisen korvissa. Hän asuu aivan sataman lähellä ja oli yksi onnettomuuden silminnäkijöistä.

– Näin kun kone vajosi, eikä mitään voitu tehdä.Hätä ajoi naapuriin, ja yhteisen itkun turviin.

– Avun tuleminen tuntui kestävän uskomattoman kauan, sanoo myös rannan tuntumassa asuva Raija Riekkinen. Hän on juuri vienyt mattorantaan sinivalkoisen kukkakimpun.

Kuopion Puutossalmella asuva Kari Leimu (kuvassa) on ajanut 30 kilometrin matkan kirkkoon.

– On tämä sellainen tapaus, etten voinut olla tulematta.Leimu tuntee paikalliset vedet, sillä työelämänsä ajan hän ajoi poliisivenettä Kuopiossa.

– Onnettomuus on täysin käsittämätön. Vaikka uutisissa kerrotaan, että koneen moottori on ollut kunnossa, siitä on pakko löytyä jokin vika. Lentäjä oli huippuammattilainen.

Leimu sytyttää muistokynttilän ja kirjoittaa nimensä surukirjaan.– Tämä käynti kirkossa on ollut paras käynti.

Surukirja on avoinna Vehmersalmen kirkossa kaksi viikkoa. Sen jälkeen se luovutetaan omaisille.

Edellinen artikkeli”Syyriassa yritetään kylvää uskonnollisen riidan siementä”
Seuraava artikkeliKahdeksan odottamatonta kysymystä rippikoulussa

Ei näytettäviä viestejä