Peter Franzen: Ihminen tarvitsee jotain mihin uskoa


Askel_aknsi_Franzen-lehden marraskuun numerossa haastateltu näyttelijä-kirjalija Peter Franzén kertoo seurakunnan kuuluneen tiivisti hänen nuoruutensa.

– Olen sitä mieltä, että ihminen tarvitsee jotakin, mihin uskoa. Pidän tärkeinä kirkollisia toimituksia, joissa yhteisöllisyys tulee esille.

Seurakunta kuului tiiviisti Franzénin lapsuuteen. Seurakunnan kerho ja isosena toimiminen olivat osa kasvua ja hän kiittelee äitiään, jonka mielestä lasten oli hyvä tietää mahdollisimman paljon useasta eri elämän osa-alueesta; kristinuskon erilaisten muotojen selittäminen oli yksi niistä.

Askelen haastattelussa Franzén kertoo muun muassa perheväkivaltaa käsittelevästä romaanistaan Tumman veden päällä (2010).

– Romaanini tarkoitus on antaa lukijalle positiivinen kuva elämästä ja siitä, mihin ihmisillä on mahdollisuus väkivallan ja itsekkyyden vaivaamassa maailmassa. Jos löytyy lämpöä ja inhimillisyyttä, ymmärrystä, nimenomaan lapsia kohtaan, maailmalla on toivoa, joka siirtyy lasten myötä uusille sukupolville.

Lue Outi Hannukselan tekemä Peter Franzénin haastattelu marraskuun Askel-lehdestä.

Edellinen artikkeliKanttori ideoi lastenklinikalle tukikonsertin
Seuraava artikkeliMormonivaltio Utahin suurin sanomalehti Obaman taakse

Ei näytettäviä viestejä