Pentikäinen puheenjohtajaksi YK:n kehitysohjelmaan

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen on valittu YK:n kehitysohjelman (UNDP) neuvonantajaryhmän puheenjohtajaksi New Yorkissa 24.–25. huhtikuuta pidetyssä kokouksessa.

Neuvonantajaryhmä koostuu kansalaisjärjestöjen, alkuperäiskansojen, ay-liikkeen ja uskonnollisten ryhmien edustajista. Toiseksi puheenjohtajaksi valittiin Myrna Cunningham-Kain, joka johtaa alkuperäiskansojen kattojärjestöä.

– UNDP:n on uudistuttava, jotta vaikeimmilla alueilla olevat ihmiset saavat nopeammin apua yhteiskuntiensa rakentamiseen. Kansalaisyhteiskunnan osallistuminen paikalliseen poliittiseen vaikuttamiseen on myös vaikeutunut dramaattisesti, ja haluamme YK:n ottavan vahvemmin kantaa demokraattisten prosessien puolesta, Pentikäinen kuvaa ryhmän tavoitteita New Yorkista.

UNDP on maailman suurin monenkeskinen kehitysyhteistyöohjelma, joka toimii 177 maassa. Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTeologisen tiedekunnan huippuyksiköt saivat kotisivut
Seuraava artikkeliPerustuslakivaliokunta: Uskonnolliset aamunavaukset ongelmallisia

Ei näytettäviä viestejä