Patrick Tiainen vastaa palautteeseen blogissa: ”Olen käynyt tätä sisäistä kamppailua 16 vuotta”

Uuskarismaattisen seurakuntansa johdosta eronnut Patrick Tiainen valottaa blogissaan viime päivinä saamaansa palautetta sekä omaa taustaansa ja tulevaisuuttaan.

Uskon sana -seurakuntaa johtanut kokkolalainen Tiainen kirjoitti viime viikolla Facebookissa, että kova vauhti, suhteeton kritiikki ja henkilökohtaisen elämän ongelmat uuvuttivat hänet ja johtivat liian kovaan vauhtiin ja harkintakyvyn vähenemiseen. Tiainen kertoi myös, että hänellä on viime kuukausien aikana ollut avioliiton ulkopuolinen suhde miehen kanssa.

Muutama päivä tämän jälkeen, lauantaina, Tiainen ilmoitti virallisella Facebook-sivullaan, että jakaa ajatuksiaan jatkossa blogissa. Ensimmäisessä kirjoituksessaan hän kertoo muun muassa saamastaan palautteesta.

”Monet ihmiset ovat tehneet sen johtopäätöksen, että aivan yhtäkkiä jouduin jonkin hengellisen hyökkäyksen kohteeksi, ja yhtäkkiä homoeroottiset tunteet valtasivat minut. Ei se nyt kyllä niinkään mennyt, vaikka ei hengellistä puolta sovi vähätellä. Olen käynyt tätä sisäistä kamppailua 16 vuotta”, Tiainen kirjoittaa.

Tuon 16 vuoden ajan Tiainen kirjoittaa toivoneensa muutosta joka päivä.

”Tullessani uskoon vuonna 2008 aloin rukoilla sitä. Sitäkin on jo jatkunut yhdeksän pitkää vuotta. Siihen on sisältynyt paljon sielunhoitokeskusteluja, tunnustamista, tutkimista ja lähes puolen vuoden mittainen terapiajakso tunne-elämän eheytymiseksi, jonka seurauksena toivoin sisäisen maailmani muuttuvan laajemmassa mittakaavassa. Kun mikään ei tuonut pysyvää muutosta, sain vain sen neuvon, että minun on joka päivä tehtävä tietoinen valinta tehdä se mikä on oikein, tuntui miltä vain.”

Tiainen: Samojen tunteiden kanssa kamppailevilta tulleet viestit satuttavat

Tiainen toteaa, että raamatullisesta näkökulmasta on osattava valita se, mikä on oikein, tunteista riippumatta. Hänen mukaansa ei kuitenkaan sovi unohtaa, että Jumalaa kiinnostaa myös sielun hyvinvointi.

”Sen lisäksi että teemme valintoja sen perusteella mikä on oikein, tulisi myös antaa aikaa Isä Jumalan hoivalle, rakkaudelliselle hoidolle, etteivät tunteet ja teot, sisäinen ja ulkoinen maailma, ajautuisi yhä kauemmaksi toisistaan. Se johtaa ennen pitkää kestämättömään tilanteeseen.”

Hän kertoo kirjoittavansa siksi, että on saanut valtavasti erilaisia yhteydenottoja. Hän luettelee esimerkkejä vihaviesteistä ja kannustusviesteistä.

”Sitten on kuitenkin vielä yksi ryhmä, joiden viestit ovat sattuneet todella paljon. Ne viestit eivät ole sattuneet siksi, että niiden tarkoitus olisi hieroa suolaa minun haavoihin. Ne ovat sattuneet, koska ne ovat tulleet muilta kipeiltä. Muilta veljiltä Kristuksessa, jotka kamppailevat samojen tunteiden kanssa. Veljiltä, jotka eivät uskalla puhua haasteistaan hylätyksi tulemisen pelossa. Veljiltä, jotka häpeävät itseään kuten minäkin olen tehnyt.”

Tiainen toteaa, että hänen oman tilanteensa kohtaaminen on ollut tuskaista ja silti vapauttavaa. Hän sanoo, että hänen prosessinsa on vasta alussa mutta toteaa, että monien asioiden on muututtava.

Tiaisen mukaan ytimessä on seurakuntakulttuuri. Hän sanoo olleensa itse luomassa kulttuuria, joka ei kaikilta osin ole ollut kestävää ja hyvää.

”On aika olla aito, rehellinen, ja ehkä sillä tavalla olla vaikuttamassa seurakuntakulttuuriin sellaisella tavalla, ettei näitä pommeja enää tulisi.”

Kirjoituksensa lopuksi Tiainen ilmaisee, ettei aio antaa haastatteluja.

”Kunnioitan teitä [toimittajia] aivan valtavasti, mutta nyt taidan laittaa puhelimen hyllylle ja kaikkiin sähköposteihin lomaviestin päälle.”

Kuva: Kuvakaappaus Patrick Tiaisen blogista

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

***

Lue myös:

Miksi Patrick Tiainen erosi? – Syinä liian kova vauhti ja avioliiton ulkopuolinen suhde

Patrick Tiainen ilmoittaa vetäytyvänsä kirkkonsa johdosta toistaiseksi – ”En epäile omaa kutsuani”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKolumni: Kymmenen käskyn ulkoa opetteleminen on ja pysyy rippikoulussa
Seuraava artikkeliMikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä