Pappi Leijona-paidoista: Tuli heti mieleen rippikoululeiri

Suomen jääkiekkoleijonat pelaavat Sotshin olympialaisissa uusissa pelipaidoissa, jotka ovat jo ehtineet herättää paljon keskustelua lehtien palstoilla. Toisessa paitamallissa Suomen lipun risti on näyttävästi esillä. Jääkiekkoileva kirkkoherra Seppo Sattilainen arvioi pelipaidat Kotimaa24:lle.

– Minulla tuli heti mieleen yksi rippikoululeiri, jossa kun ensimmäisenä aamuna ryhdytään lipun nostoon, esittelin rippikoululaisille lipun juuri noin kuin se on tuossa pelipaidankin asennossa. Oli yllätys se, että yksikään rippikoululaisista ei yhdellä leirillä hiffannut mihin tämä viittaa, siis ristiin, Rauman kirkkoherra Sattilainen toteaa.

Hän pelaa itse jääkiekkoa Raumalla HC 55+ -joukkueessa.

– Pelaan sellaisessa joukkueessa, missä suurin osa maailman jääkiekkoilijoista ei voi pelata, vaikka haluaisi, hän sanoo ja viittaa siihen, että ikävaatimus 55.

Vetäisikö Sattilainen päälleen Leijonien uudet pelipaidat ja eritoten sen, jossa risti on näyttävästi esillä.

– Ihan vänkältähän tuo näyttää. Kyl mää tommosella lähtisin pelaamaan. Sehän on meidän tunnus. Sitä ei nyt varmaan sillä lailla kristikunnan merkiksi tulkita, mutta sehän on Suomen tunnus.

– Tulee mieleen myös se, kun tätä moniuskonnollisuutta alkaa olemaan, odotan jännityksellä, tuleeko pelipaidasta mutinoita.

Sattilainen kehuu molemmat pelipaidat.

– Nuo on molemmat aika hyviä, tuo sinivalkoinen iso risti erottuu todella hienosti. Peliasuissahan usein on sininen punainen ja valkoinen, tuossa toisessa näyttäisi olevan tummaa sinistä yläosassa, värejä on vähän vaihdeltu.

Jääkiekkoliiton viestintäpäällikön Henna Malmbergin mukaan paidat ovat herättäneet monenlaista keskustelua. Osa on ollut tyytyväisiä, osa ei. Koska Karjala-turnaus on paraikaa käynnissä, tarkemmin Malmberg ei ole ehtinyt palautteeseen perehtyä.

Edellinen artikkeliPäätoimittaja lähetystyöstä kirjoittaneille: Heikennätte naisten asemaa
Seuraava artikkeliJouluradio on entistäkin rouheampi

Ei näytettäviä viestejä