Pappi ammattien ranking-listalla kärjen tuntumaan

Papit ja diakonit pääsevät sosiaali- ja terveysministeriön neljän vuoden takaisen tutkimuksen mukaan niiden ammattien joukkoon, joissa työntekijät jaksavat keskimääräistä pidempään. Ammattien listan kärjestä löytyvät yliopisto-opettaja ja -tutkija. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Naisten listalla pappi ja diakoni yltävät sijalle 10, mutta miesten listalla papin työ on rankattu kuudenneksi mukavimmaksi eli sellaiseksi ammatiksi, joissa eläkeikä todennäköisimmin saavutetaan.

Työterveyslaitoksen erikoistutkija Tiina Pensola uskoo, että listalle päässeissä ammateissa työn positiiviset puolet ylittävät työn rasittavimmat puolet. Ilta-Sanomien haastattelema Pensola arvelee myös, että listatuissa ammateissa on paremmat mahdollisuudet joustaa eli työntekijä pystyy vaikuttamaan paremmin työoloihinsa. Lisäksi näissä ammateissa työterveyshuolto on ennaltaehkäisevää, jolla myös tuetaan työkykyä.

– Pitäisi korostaa näitä asioita. Eläkeikä ei yksin vaikuta siihen, miten pitkään ihmiset jatkavat työelämässä, vaan myös terveyttä ja työssä jaksamista edistäviä keinoja tarvitaan tarpeeksi ajoissa, Pensola toteaa.

Korjattu 1.10. kello 15.06 lähteeksi Ilta-Sanomat Iltalehden sijaan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNokian seurakunnalta pesämuna erityislasten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen
Seuraava artikkeliOulun hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä