Palossa tuhoutuneen Limingan seura­kunnan partio­tilan raunioilla järjestetään hartaus keskiviikkona – Kirkko­herra: ”Äärettömän iso menetys”

Tulipalo tuhosi maanantain ja tiistain välisenä yönä seurakunnan pappilan läheisyydessä sijainneen perinteikkään partiorakennuksen Limingassa. 1700-luvulta peräisin olevasta navettarakennuksesta, Kotikolosta, jäi jäljelle vain kivikerta.

Yön aikana sammutukseen osallistui yksiköitä Limingasta, Kempeleestä, Oulusta ja Tyrnävältä.

– Teimme kaikkemme, että saisimme pelastettua rakennuksen. Katon puhjettua emme kuitenkaan voineet estää paloa etenemästä, palomestari Mikko Heikkilä sanoi Limingan seurakunnan verkkosivuilla julkaistussa lausunnossaan.

Kukaan ei loukkaantunut palossa. Syttymissyystä ei vielä tiistaina ollut tietoa.

Kirkkoherra Pekka Tuomikoski kertoo kuulleensa palosta heti yöllä saatuaan puhelun työtoveriltaan.

– Kyseessä on äärettömän iso menetys. Rakennus, pappilan vanha navetta, kuuluu olennaisena osana Vanhaan Liminkaan, Tuomikoski sanoo.

Tuomikosken mukaan rakennuksen raunioille järjestetään hartaustilaisuutta keskiviikkoillaksi.

Vanha pappila on seurakunnan käytössä, ja navetta on ollut partiolippukunta Limingan Niittykärppien tukikohta vuosikymmeniä.

– Seurakuntamme erityispiirre on, että partio on meillä osa seurakunnan toimintaa, yksi työmuodoistamme, Tuomikoski kertoo.

Korvaavia tiloja partiotoiminnalle etsitään parhaillaan.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliHelsingin seurakunta­yhtymälle etsitään johtajaa – katso kaikki virkaa hakeneet
Seuraava artikkeliEnnen kuoleva puhui papille, nyt hän googlaa ”kuoleman” – Tomi Suovuo miettii digi­palvelujen kehittämistä kuoleville

Ei näytettäviä viestejä