Palestiinalaisteinit riparille Espooseen

Kuusi arabikristittyä Ramallahista osallistuu Leppävaaran seurakunnan rippileirille heinäkuun lopussa. Idea suomalais- ja palestiinalaiskristittyjen yhteisestä rippileiristä sai alkunsa viime syksynä, kun Leppävaaran seurakunta vieraili Ramallahissa. Leirin mahdollistaa Leppävaaran seurakunnan ja Ramallahin luterilaisen seurakunnan Toivon kirkon ystävyyssopimus.

– Odotan yhteiseltä leiriltä sitä, että opimme toinen toistemme todellisuudesta jotain mielenkiintoista ja hyödyllistä. Toivon, että nuorten välille syntyy ystävyyssuhteita ja että kristillisestä uskosta nouseva sovinnon rakentaminen, erityisesti konfliktialueilla kuten Israelissa ja palestiinalaisalueilla, tulee kaikille tärkeäksi, sanoo leirin vetäjä, Israelissa lähetystyötä tehnyt pastori Juha-Pekka Rissanen.

Velskolan kartanossa pidettävä suomalais-palestiinalainen rippileiri järjestetään osittain suomeksi ja osittain englanniksi. Leirillä on myös mukana pääkaupunkiseudun arabiankielisen työn pastori Ramez Ansara. Palestiinalaiset konfirmoidaan myöhemmin omassa kotikirkossaan.

Palestiinalaisnuoret tulevat läheltä Lähi-idän kriisiä, jossa tänä kesänä on murhattu heidän ikätovereitaan, kolme israelilaisnuorta ja yksi palestiinalaisnuori.

Nuoret matkustavat Suomeen kriisipesäkkeen läheltä noin 80 kilometriä Gazasta, Palestiinan itsehallintoalueelta Ramallahin kaupungista. Ramallahissa pommituksia ei ole heinäkuussa tapahtunut, mutta niiden uhka on joka puolella Länsirantaa ja Israelia.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliKirkkohallituksen muutto alkaa
Seuraava artikkeliEnglannin kirkossa tarjolla myös kaste ilman paholaista

Ei näytettäviä viestejä