Pakistanin kristityt hälytystilassa bin Ladenin kuoleman vuoksi

Pakistanin_lippuOsama bin Ladenin kuoleman vuoksi. Pakistanilaispiispat ja paikallisviranomaiset pelkäävät bin Ladenin kuolemasta suivaantuneen ääriaineksen kostoiskuja. Asiasta kertoo Catholic World News.

Myös Abbottabadissa, jossa bin Laden piileskeli, paikallisen katolisen kirkon pastori on peruuttanut useita jumalanpalveluksia ja rakennuksen ympärillä on poliisivalvonta.

– Kristityt ovat Pakistanissa myös tässä tilanteessa viattomia uhreja. Mikä tahansa syy voi laukaista väkivaltaisuuksia, totesi katolisia lähetysyhdistyksiä Pakistanissa johtava isä Mario Rodrigues.

Piispa Adrew Francis Multan kertoo keskustelleensa viranomaisten kanssa kristittyjen turvallisuustilanteesta Etelä-Punjabin alueella.

– Otin keskusteluissa esimerkiksi autuaan Johannes Paavali II:n, joka oli vuoropuhelun ja rauhan sanomallaan roolimalli muslimien ja kristittyjen välisiin suhteisiin Pakistanissa, Multan sanoi.

Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukot surmasivat syyskuun 11. terrori-iskujen suunnittelusta epäillyn Osama bin Ladenin hänen piilopaikassaan Abbottabadissa maanantaina 2. toukokuuta.

Edellinen artikkeliVatikaani järjesti ensi kertaa blogimiitin
Seuraava artikkeliRuokanen: ”Kirkon jäsenyyden todellinen pohja kasteessa”

Ei näytettäviä viestejä