Paavi suosii nimityksissään Eurooppaa

Kardinaalit205Benedictus XVI:sta tammikuussa nimittämistä 22 uudesta kardinaalista vain kolme on länsimaiden ulkopuolelta. Uusista kardinaaleista seitsemän on kotoisin Italiasta ja viisi muuta Euroopasta. Vain kolme kardinaaleista on länsimaiden ulkopuolelta Intiasta, Hong Kongista ja Brasiliasta. Joukossa ei ole yhtään afrikkalaista.

Kaikkiaan kymmenen uutta kardinaalia on työskennellyt ennen nimitystään Vatikaanissa. Asiasta kertoo ENI-uutispalvelu.

Paavin eurooppalaisia suosiva nimityspolitiikka on poikennut hänen edeltäjänsä, puolalaissyntyisen paavi Johannes Paavali II:n linjasta, joka pyrki kansainvälistämään Vatikaanin henkilökuntaa ja kardinaalikollegiota.

Neljännes roomalaiskatolisen kirkon 126 kardinaalista on italialaisia, kun vielä seitsemän vuotta sitten italialaisten osuus oli 16,5 prosenttia. Myös Vatikaanin edustajien määrä kardinaalikollegiossa on kasvanut vastaavassa ajassa alle neljänneksestä 35 prosenttiin.

Beneditus XVI:sta nimityspolitiikan on ennakoitu tarkoittavan muun muassa sitä, ettei katoliseen kirkkoon saada lähitulevaisuudessa paavia Euroopan ulkopuolelta.

Katolinen kirkko kasvaa voimakkaimmin Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa suuntaus on pikemminkin laskeva.

Uudet kardinaalit vihitään virkaansa Pietarin kirkossa Roomassa 18. helmikuuta.

(Kuva: Wikipedia/Ricardo Stuckert)

Edellinen artikkeliSaarnamies Nokialta – Onko papista sketsihahmoksi?
Seuraava artikkeliJiiPee-lehti muuttui verkkojulkaisuksi

Ei näytettäviä viestejä