Paavi Franciscus lehdessä: Pappispulan helpottamiseksi on puhuttu vapaavalintaisesta selibaatista

Paavi Franciscuksen mukaan katolisen kirkon pappispulaan on neljä lähestymistapaa: rukous, työskentely nuorten kanssa, puuttuminen alhaiseen syntyvyyteen ja pappisviran salliminen naimisissa oleville miehille. Paavi esitteli näkemyksiään saksalaisessa Die Zeit -lehdessä, jota siteerasi muun muassa
Catholic News Agency
.

Paavin mukaan pappispulasta seuraa ongelmallisia tilanteita. Esimerkiksi Sveitsissä joitain seurakuntia johtaa naispuolinen ”yhteisön johtaja”.

Yhtenä toimenpiteenä pappispulaan paavi pitää rukousta. Toinen on hänen mukaansa työskentely ”nuorten kanssa, jotka etsivät suuntaa”.

Kolmanneksi alhainen syntyvyys on paavin mukaan vakava huoli, sillä ”jos ei ole nuoria miehiä, ei tule yhtään pappia”. Hänen mukaansa kirkossa ei voida ajatella, että uusia pappeja saadaan, kunhan heitä vain värvätään. Kutsumus ei hänen mukaansa toimi niin.

Neljänneksi paavi totesi, että vapaavalintaisesta selibaatista – eli pappeuden avaamista avioituneille miehille – keskustellaan ennen kaikkea paikkakunnilla, joilla pappeja tarvitaan. Vapaavalintainen selibaatti ei kuitenkaan ole paavin mukaan ratkaisu.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Merkittävä teologi: Paavi Franciscus saattaa vapauttaa papit selibaatista ja avioitumiskiellosta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSEA: Olemme kadottamassa jotain olennaista uskonpuhdistuksen aarteista
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Ketkä istuvat baarissa?

Ei näytettäviä viestejä