Päätuomari määräsi kollegansa evankelioimiskonferenssiin

Etelä-Afrikan perustuslaillisen oikeuden päätuomari Mogoeng Mogoeng saa kritiikkiä vaadittuaan tuomareita osallistumaan joukolla evankelioimiskonferenssiin.

Mogoeng lähetti alaisilleen meilin, jossa hän ilmoitti, että heidän olisi oltava paikalla 12.3. järjestetyssä evankelioimistapahtumassa Johannesburgissa.

Piispojen toimintaa seuraava parlamentin tutkija puuttui Mogoengin toimintaan ja kyseenalaisti hänen puolueettomuutensa. Mogoeng itse sanoo tarjonneensa tuomareille koulutusta ja väittää, ettei kenenkään ollut pakko osallistua tapahtumaan.

Kukaan perustuslaillisen oikeuden jäsenistä ei saapunut tapahtumaan ja he ovat todenneet tukevansa yhä Mogoengia.

Parlamentissa asiaa selvitellyt tutkija on todennut Mogoengin käyttäytymisen antavan kriitikoille aseet syyttää häntä siitä, että hänen konservatiivinen uskonnollinen taustansa voisi vaikuttaa hänen tuomioihinsa, kun on kyse esimerkiksi naisten tai homoseksuaalien oikeuksista. Hänen tuomionsa ovat jo aiemmin herättäneet Etelä-Afrikassa hämmennystä.

Mogoeng on Winners´Chapel International -nimisen kirkon maallikkopastori. Päätuomariksi hänet nosti presidentti Jacob Zuma syksyllä 2011.

Asiasta uutisoi ENI.

Edellinen artikkeli200-vuotias Pipliaseura juhlii toukokuussa Turussa
Seuraava artikkeliMediuutiset: Aktiivinen eutanasia jakaa lääkärien mielipiteet

Ei näytettäviä viestejä