Paastovinkki 21/40 – Tuija Braxin juustopaasto on konkreettinen ilmastoteko

Paastovinkki-sarjassa annetaan paastovinkkejä ja haastetaan poliitikkoja eri puolueista osallistumaan paastoon.

Tällä kertaa Kotimaa24 haastoi ministeri Tuija Braxin mukaan paastoon.

– Osallistun paastohaasteeseen jättämällä juuston pois ruokavaliostani pääsiäiseen asti, Brax lupaa. Juustopaasto on hänelle konkreettinen ilmastoteko.

Ilmastonäkökulmasta juusto on lähes naudanlihan veroinen pahe: yhden juustokilon valmistuksesta syntyy 13 hiilidioksidikiloa vastaavat päästöt. Maidon hiilijalanjälki ei ole kovin suuri, mutta juuston jättiläismäinen jälki selittyy sillä, että yhteen kiloon juustoa käytetään peräti kymmenen kiloa maitoa.

– Juustonsyönnin vähentäminen on hyvä teko myös terveysnäkökulmasta. Juusto sisältää tunnetusti paljon rasvaa ja suolaa, joita useimmat ihmiset saavat tarpeeksi muusta ravinnosta, Brax toteaa.

Säännölliseen ja monipuoliseen ruokavalioon juusto Braxin mukaan sopii toki hyvin. Oikeusministerin aikataulu saattaa olla aterioinnin suhteen kuitenkin haasteellinen.

– Minulle tuppaa kiireessä käymään usein niin, että korvaan päivän ateriat juustoleivillä. Uskon, että juustopaasto saisi minut entistä useammin valitsemaan täysipainoisen ja terveellisen aterian, Brax sanoo.

Asiaa paastosta Facebookissa

Edellinen artikkeliPaastovinkki 19/40 – Tuija Braxin juustopaasto on konkreettinen ilmastoteko
Seuraava artikkeliRaija Sollamo: Raamattu ei ole lyömäase

Ei näytettäviä viestejä