Pääsiäisen kertomus lapsille Iisalmessa kotiin kuljetettuna

pääsiäismuna wikipedia 205

Perheisiin tehtävien tervehdyskäyntien perinne on Iisalmessa pitkä. Parikymmenminuuttisille pääsiäisvierailuille, joita tekee viisi työntekijää, on tällä hetkellä 22 tilausta.

– Olemme tyytyväisiä tähän määrään, sillä noin pariinkymmeneen vierailuun riittävät resurssit ja aika. Tämänhetkisten vierailujen kohteena on 22 kotia, mutta ne tavoittavat useamman perheen. Yhteen vierailuun on kokoontunut useampi naapuruston perhe, Iisalmen seurakunnan johtava lapsityönohjaaja Anu Naakka kertoo.

Vierailut toteutetaan 25.–28. maaliskuuta. Perheet voivat tilata vierailun kotiinsa juuri heille sopivana ajankohtana kello 9-16 välisenä aikana ja siitä jää perheeseen myös pieni muisto.

Naakka kertoo, että pääsiäisvierailujen idean taustalla ovat hyvin vastaanotetut, muina ajankohtina toteutetut ja vuosien ajan jatkuneet tervehdyskäynnit.

– Olemme osallistuneet valtakunnalliseen Sadun päivä -tempaukseen useana vuonna. Siihen liittyen kokeilimme viime syksynä tarjota satutätiä koteihin. Vastanotto oli myönteistä ja tuli ajatus, että miksi emme tarjoaisi samalla tyylillä omaa sanomaamme. Koska pääsiäisen aikaan on ollut tapana tarjota perheille omaa ohjelmaa, muun muassa pääsiäisvaellus joka kolmas vuosi, sopi se ajankohdaksi hyvin, Naakka toteaa.

Vauvaperheisiin Iisalmessa on tehty seurakunnan lapsityön toimesta tervehdyskäyntejä yli  20 vuotta ja ne jatkuvat edelleen. Lasten- ja lapsityönohjaajat käyvät vierailemassa puolivuotiaiden ja heidän vanhempiensa luona. Naakka muistuttaa, että seurakunnan osoiterekisteri tavoittaa vain ne perheet, joiden pienokaiset on kastettu. Vierailujen pääpaino ja tavoite onkin kasteesta, vanhemmuudesta ja kummiudesta keskustelemisella.

– Kaikkiaan kotikäyntejä kertyi viime vuonna 172. Tuntuu hienolta ja pitää nöyränä, että ihmiset avaavat meille kotinsa ovet, Naakka sanoo ja pitää mahdollisena, että myös pääsiäiskäynnit saavat jatkoa, koska vastaanotto perheissä on ollut niin hyvä.

(Kuva: Wikipedia)

Edellinen artikkeliProfessori: Paavius ei ortodokseille suurin ekumeeninen ongelma
Seuraava artikkeliKirkkoherrat hiihtävät 24 tunnin viestin

Ei näytettäviä viestejä