Pääkirjoitus: Kauneimmat joululaulut ja Jouluradio ovat yhteistyöllä syntyneitä menestystarinoita

Musiikilla on keskeinen rooli joulun sanoman välittämisessä. Siitä kertovat Kauneimmat joululaulut ja Jouluradio. Molemmat ovat kirkon lähihistoriaan kuuluvia menestystarinoita.

Joulumusiikki tuo kristillisen sanoman piiriin ihmisiä, jotka muutoin saattaisivat jäädä siitä katveeseen. Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa käy vuosittain noin miljoona suomalaista. Jouluradiolla oli viime vuonna lähes 800 000 kuulijaa.

***

Suomen Lähetysseura aloitti Kauneimmat joululaulut 46 vuotta sitten. Niihin osallistuva ei virittäydy vain omaan joulutunnelmaansa, vaan tilaisuuksissa kerätyt kolehdit osoitetaan köyhimpien maiden ihmisille.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksien tämänvuotinen suojelija Katri Helena sanoo, että joululaulujen myötä kynnys tulla kirkkoon on matala eikä siellä tarvitse olla yksin.

Kirkon tulevaisuuden kannalta kaksi oleellista asiaa ovat kyky vastata ympäristön muutoksiin ja samalla pitää kiinni siitä, mikä kristinuskossa on muuttumatonta.

Tänä vuonna Kauneimmissa joululauluissa uutta on muun muassa mahdollisuus laulaa niitä karaoke-versiona eri paikoissa. Suuren suosion sai helsinkiläisessä ostoskeskuksessa Mall of Triplassa järjestetty Kauneimmat joululaulut -tilaisuus.

***

Pääkaupunkiseudun seurakuntien Jouluradio aloitti toimintansa 17 vuotta sitten. Keskeisenä henkilönä Jouluradioon syntymiseen vaikutti edelleen sitä vetävä toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Jouluradio nousi viime vuonna viidenneksi suosituimmaksi radiokanavaksi. Se on huikea suoritus.

Vuosien varrella Jouluradio on laajentunut kanavaryppääksi. Myös Kauneimmilla joululauluilla on nyt Jouluradiossa oma kanavansa.

Jouluradio ja Kauneimmat joululaulut ovat molemmat menestystarinoita. Samalla ne ovat esimerkkejä yhteistyöstä. Siihen pitäisi kirkossa eri tasoilla pystyä nykyistä huomattavasti enemmän.

Pääkirjoitus on julkaistu 19.12.2019 ilmestyneessä Kotimaa-lehdessä.

Kuva: Minerva Seppälä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliMaailmanlopusta puhunut kirkkoherra vastaa syytöksiin: ”En ole mikään ennustelija”
Seuraava artikkeliJeesuksen syntymäjuhlalla on pitkä historia – mutta miksi sitä vietetään juuri joulukuun lopussa?

Ei näytettäviä viestejä