Osaa Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistötoimiston työntekijöistä epäillään törkeistä rikoksista

Helsingin seurakuntayhtymä on tehnyt poliisille tutkintapyynnön kiinteistötoimiston hankinnoissa mahdollisesti tapahtuneista epäselvyyksistä, kerrotaan Helsingin seurakuntien nettisivuilla.

Epäiltyjen joukossa on useita kiinteistötoimiston työntekijöitä ja heitä epäillään alustavasti esimerkiksi törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Törkeistä rikosnimikkeistä epäillyt on siirretty tehtävistään sivuun väliaikaisesti yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan päätöksellä.

– Virasta tai tehtävistä pidättämisen tarkoituksena on osaltamme turvata poliisin tutkinta, ja toisaalta sijaisten nimeäminen turvaa kiinteistöosastomme operatiivisen toiminnan. On kaikkien etu, että asia selvitetään perusteellisesti, sanoo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Juha Rintamäki tiedotteessa.

Tutkintaan edenneet epäselvyydet korjausurakoiden hankinnoissa ajoittuvat vuosiin 2010–2015. Epäilyt tulivat ilmi yhtymän sisällä. Tapauksen esitutkinnasta vastaa Helsingin poliisin talousrikosyksikkö.

– Epäilyjen mukaan kaikkia korjausurakoita ei ole hoidettu asianmukaisesti. Mahdollisten epäselvyyksien euromääristä tai yhtymän kärsimästä taloudellisesta vahingosta meillä ei tutkinnan tässä vaiheessa ole vielä tietoa, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo sanoo.

Kuva: Filippo Vicarelli / Freeimages

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

***

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTukholman Kaupunkilähetys kieltäytyi ruotsidemokraattien rahalahjoituksesta
Seuraava artikkeliSkotlannin episkopaalinen kirkko hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot

Ei näytettäviä viestejä