Ortodoksinen kirkkomuseo järjestää ekumeenisen ikoninäyttelyn

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo Riisa Kuopiossa järjestää ekumeenisen ikoninäyttelyn, museo kertoo tiedotteessaan. Taivaallista valoa – Ekumeeniset ikonit -näyttelyn taiteilija Eeva Zitting on maalannut ikoneita, joissa katolisen, luterilaisen ja ortodoksisen kirkon pyhät käyvät vuoropuhelua. Näyttelyssä on esillä muiden muassa katolisen kirkon viime vuonna pyhimykseksi kanonisoima äiti Teresa Kalkuttalainen.

Taivaallista valoa – Ekumeeniset ikonit -näyttely avataan ekumeenisella rukousviikolla erityisellä juhlalla. Tilaisuudessa Eeva Zitting kertoo tiestään ikonimaalarina ja rovasti ja tietokirjailija Veijo Koivula tarinoista ikoneiden takaa. Samassa yhteydessä julkaistaan ekumeeninen värityskirja Mielenrauhaa kirkkotaiteesta. Musiikista vastaa Algorytmi.

Näyttely avaa museon 60-vuotisjuhlavuoden. Se juhlistaa myös satavuotiasta itsenäistä Suomea.

Tämän vuoden aikana Riisa järjestää myös Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyn, jossa on esillä ennennäkemättömiä esineitä. Yleisö pääsee näkemään muun muassa korsun ovena käytetyn ikonin toisen maailmansodan ajalta. Se on peräisin Salmin pääkirjosta, ja siihen on kuvattuna apostolit Matteus, Pietari ja Tuomas. Maalatun ikonin keskelle on sahattu ovi saranoineen, ja siinä on ampumisen jälkiä. Ikoni on talletus Suomen ortodoksiselta kirkolta museolle.

Lue myös:

Katolista nykytaidetta ortodoksissa kirkkomuseossa

Riisassa esillä ikonitaiteen mies- ja naispyhiä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPaavin vierailu maksoi Ruotsin kirkolle maltaita – hinta kaksinkertaistui
Seuraava artikkeliKirkko tyrmää aikeet ehtoollisviinin verottamisesta – ”Suomen hallituksen poliittinen päätös”

Ei näytettäviä viestejä