”Onko kirkon strategian nimi ovet kiinni?” – Kirkkohäät pysyvät kirkkoon kuuluvien parien oikeutena

Kirkolliskokous 2023. Jatkuva käyttöoikeus. Kuva: Pasi Leino

Kirkkohallitus esitti kirkkojärjestykseen avioliittoon vihkimistä koskevaa muutosta. Ehdotuksen mukaan kirkolliseen avioliittoon tulisi voida vihkiä myös pari, josta vain toinen vihittävä on rippikoulun käynyt kirkon jäsen. Esitystä perusteltiin sillä, että monimuotoisessa yhteiskunnassa tämä antaisi kirkon jäsenelle mahdollisuuden tulla vihityksi kirkossa, vaikka tuleva puoliso ei olisikaan kirkon tai muun kristillisen yhteisön jäsen. Perjantaina 12.5. järjestetyssä kirkolliskokouksen täysistunnossa…

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSairaalapastori Hanna Hella-Aro osallistui huhtikuussa Santiago de Compostellan pyhiinvaellukseen: ”Hiljainen mietiskely ja oman elämän kelaaminen korostuvat”
Seuraava artikkeliKatso tästä tulevat hartaudet ja jumalanpalvelukset radiossa ja tv:ssä

Ei näytettäviä viestejä