Onko Katainenkin arkkipiispan fani?

Arkkipiispa ja pääministeri kohtaavat 19.11. Sanomatalon Mediatorilla. Ajatus syntyi pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) ja arkkipiispa Kari Mäkisen yhteisessä tapaamisessa pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa.

Keskustelun teemana on Henkinen ilmastonmuutos – keskustelua Suomesta. Keskustelua vetää vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila (MTV).

Pääministerin erityisavustaja Juha Kirstilä, mistä aloite keskustelutilaisuuteen lähti?

– Pääministeri ja arkkipiispa tapasivat elokuussa Kesärannassa ilman sen erityisempää agendaa ja juttelivat ajankohtaisista asioista, siinä tuli esille tällainen ajatus. Molemmat ovat pohtineet Suomen muutosta ja puhuneet siitä. He ajattelivat, että olisi ainesta yhdessä puhua, missä Suomi ja suomalaiset menevät. Sanomatalo on paikkana sellainen, johon kynnys tulla on mahdollisimman matala.

Mikä Sanomatalon keskustelun anti on?

– Varmaan se on keskustelun ja ajatusten herättämistä.

Vihreiden puoluejohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö ilmoitti Twitterissä olevansa arkkipiispa Kari Mäkisen fani. Kuuluuko Katainenkin tähän faniklubiin?

– Sitä voi varmaan vaikka siellä tilaisuudessa kysyä. En uskalla hänen puolestaan sanoa. Ainakin pääministeri varmasti arvostaa hänen ajatuksiaan ja pitää niitä kiinnostavina, kun he ovat tällaiseen keskusteluun päätyneet. Itse kun olen Turusta kotoisin, pitää tietenkin aina arkkipiispaa fanittaa, Kirstilä hymyilee.

Yleisö voi osallistua Sanomatalon keskusteluun Twitterissä hashtagilla #henilmu

Lue myös: Puoluejohtaja fanittaa arkkipiispaa

Edellinen artikkeliKaksi teologia Helsingin yliopiston luottamustehtäviin
Seuraava artikkeliKirkkojen maailmanneuvoston tulot romahtivat

Ei näytettäviä viestejä