Olli Kortekankaalle Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto


Kortekangas_Olli205Luterilaisen Kulttuurin Säätiö palkitsee säveltäjä Olli Kortekankaan kunnianosoituksena siitä, että hän on monipuolisella sävellystyöllään edistänyt luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja kehittämistä Suomessa.
Ikäpolvensa merkittävimpiin suomalaisiin säveltäjiin kuuluvan Kortekankaan (s. 1955) tuotannossa on useita hengellisyyteen pohjautuvia oopperoita, lauluteoksia ja sakraalimusiikkia. Kotimaan lisäksi hän on saanut tilauksia eri puolelta Eurooppaa sekä Yhdysvalloista, Kanadasta, Japanista ja Australiasta.

Kortekankaan musiikkia on esitelty koti- ja ulkomaisissa sävellyskonserteissa sekä festivaaleilla. Hänen teoksiaan on useiden merkittävien orkestereiden, kuorojen ja solistien ohjelmistossa. Säveltäjän uusin kirkollinen teos on Naantalin Musiikkijuhlilla viime kesänä kantaesitetty De virtute in virtutem – Pyhiinvaeltajan lauluja.

Säätiön valtuuskunnan varapuheenjohtaja, oopperalaulaja Jorma Hynninen luovuttaa tunnustuspalkinnon Kortekankaalle tänä iltana Vantaan Myyrmäen kirkossa.

(kuva: Heikki Tuuli)

Edellinen artikkeliHorisontti: Piispa Heikka luovuttaa saamansa vihapostin tutkimuskäyttöön
Seuraava artikkeliEspoon uudelta piispalta toivotaan rohkeutta ja avoimuutta

Ei näytettäviä viestejä