Oikeustieteilijä Anna-Sara Lind Ruotsin tilanteesta: ”Jos ryhdymme keskustelemaan ilmaisunvapauden rajoittamisesta, emme saa päätyä tilanteeseen, jossa rajoitamme uskontojen ilmaisunvapautta”

Uppsalan yliopiston julkisoikeuden professorin Anna-Sara Lindin mukaan Ruotsissa on nyt keskusteltu myös siitä, voitaisiinko tai pitäisikö maassa muuttaa mielenosoituksien vapautta koskevaa säännöstöä. – Jotkut ihmiset ovat myös nostaneet esille kysymyksiä uskonnonvapaudesta. Uskonnonvapaus on ymmärrettävä siinä kontekstissa, missä nämä tapahtumat ovat sattuneet. Ruotsissa on ollut joitakin provokatiivisesti toteutettuja pyhien kirjojen polttamisia. Tavallisesti teon kohteena on ollut…

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkoherra Tuomo Törmänen kirkon maaseutu­linjauksista: Kirkon keskus­rahaston avustus­käytännöt tulee miettiä uudelleen ja maaseutu­näkökulmaa vahvistaa kirkon strategia­työssä
Seuraava artikkeliNäkökulma: Valtionkirkosta pitää uskaltaa puhua, jos se halutaan säilyttää

Ei näytettäviä viestejä