Obama nosti YK:ssa esiin Kirkon Ulkomaanavun työn

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama viittasi puheessaan YK:n yleiskokouksessa keskiviikkona kahteen kertaan Kirkon Ulkomaanavun työhön.

Obaman mukaan ISISin, al Qaidan tai Boko Haramin ideologia ei kestä johdonmukaista ja avointa kritiikkiä.  Hän nosti esimerkiksi kritiikistä Kirkon ulkomaanavun kanssa yhteistyötä tekevän Sheik bin Bayyah’n lausunnon, jossa hän tuomitsee Islamilaisen valtion.

Kirkon Ulkomaanavun johtajan Antti Pentikäisen mukaan Sheik bin Bayyah on Washingtonissa Kirkon Ulkomaanavun kutsusta pohtimassa miten tukea uskonnollisten johtajien työtä radikalismin torjumiseksi.

– Hän julkaisi juuri fatwan, jossa tuomitsee Islamilaisen valtion. Kun Valkoinen talo kuuli tästä, he halusivat liittää puheeseen sitaatin bin Bayyalta ja kutsuivat hänet aitioon kuuntelemaan puhetta. Työ jatkuu tänään USIP:n vetämässä työpajassa. Perjantaina meillä on yhteinen tiedotustilaisuus bin Bayyahin kanssa Washingtonissa, Pentikäinen sanoo.

Obama lainasi myös uskonnollisten johtajien Keski-Afrikan tasavaltaan tekemän rauhanvälitysmatkan julkilausumaa. Matka oli Ulkomaanavun ja Valkoisen talon järjestämä.

– Katsokaa kristittyjä ja islamilaisia johtajia, jotka sanoutuivat irti väkivallasta Keski-Afrikan tasavallassa. Kuunnelkaa imaamia, joka sanoi: Poliitikot yrittävät jakaa maamme uskonnot, mutta uskonnon ei pitäisi olla syy vihaan, sotaan tai konfliktiin, Obama sanoi.

Pentikäisen mukaan kansainvälinen tilanne on tehnyt kaikille selväksi mihin uskonnollisia johtajia rauhantyössä tarvitaan.

– Radikalismin torjunta on erittäin ajankohtaista, mutta en usko että ongelmaa ja sitä mitä sille voidaan tehdä, ymmärretään vielä riittävästi. Siksi olemme koonneet uskonnollisia johtajia 12 maasta kertomaan näkemyksistään.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHallinto-oikeus hylkäsi valituksen Pikkukirkon myynnistä
Seuraava artikkeliHelsingin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä