Niinistö arvoillassa: Mielessä on käynyt, teinkö oikein

BiaudetEssayahHaavisto420Paavo Lipposen (SDP) arvot joutuivat koetukselle hänen ensimmäisellä pääministerikaudellaan, jolloin piti päättää taloudellisista leikkauksista.

– Niiltäkin leikattiin, joilla oli vähän. Velkavauhti piti pysäyttää, sanoi Lipponen kirkon arvoillassa. Presidenttiehdokkailta kyseltiin arvonäkemyksiä Kirkkohallituksen ja Helsingin ev.lut. seurakuntien järjestämässä vaalipaneelissa maanantai-iltana.

Viereissä istunut Sauli Niinistö (kok) totesi olleensa samassa tilanteessa, koska hän toimi ministerinä Lipposen hallituksessa.

– Silloin tällöin mielessä on käynyt kysymys, teinkö oikein, Niinistö myönsi.

Eva Biaudetin (RKP) elämässä oli tullut vastaan monia arvoja koettelevia tilanteita.

– Vaikeinta on, kun ei pysty auttamaan jotakuta, jonka tietää olevansa heikommassa asemassa, Biaudet kertoi.

Pekka Haaviston (vihr) oli pitänyt pohtia suhdettaan demokratiaan neuvotellessaan Asmarassa Somalian tilanteesta. Pitkien neuvottelujen jälkeen täysin vastakkaisia arvoja edustava keskustelukumppani oli sanonut, että hän hyväksyisi mahdollisen vaalitappionsa Somalian vaaleissa. Samaan hengenvetoon neuvottelukumppani oli kuitenkin kysynyt, hyväksyisivätkö länsimaat, jos hän saisi vaalivoiton.

Sari Essayah (kd) sanoi joutuneensa miettimään, pystyykö hän elämään kristillisten arvojensa mukaan arjen keskellä. Paavo Väyrynen (kesk) puolestaan oli punninnut arvojaan 1970-luvun alussa, kun hänen lukemassaan raportissa todettiin, että jatkuva kulutuksen kasvu johtaisi ihmiskunnan umpikujaan.

Lue myös Kryptassa istui arvonsa tunteva joukko

Lipponen nauratti, Väyrynen ärtyi

(kuvat: Jukka Granström)

Edellinen artikkeliIsraeliin suunnitteilla Raamattu-museo
Seuraava artikkeliLuterilaisia valepappeja tunnetaan Suomesta vain yksi

Ei näytettäviä viestejä