Namibiassa pahin kuivuus vuosikymmeniin

Namibia kärsii pahimmasta kuivuudesta 30 vuoteen. Tilanne voi koitua hengenvaaraksi lapsille, jotka olivat aliravittuja jo ennen kuivuutta.

Ruokavilja on kuivunut pelloille, ja kotieläimet kärsivät kuivuudesta, koska ruokaa ja vettä ei ole. Tämän vuoden sato jäi vähäiseksi, kunnon sateita ei saada ainakaan ennen joulukuuta, eikä uutta satoa ole odotettavissa kuin aikaisintaan maaliskuussa 2014. Nälkärajalla sinnittelevät eläimet ovat kalunneet paahteessa kituvan maan lähes puhtaaksi ja viljelijät joutuvat myymään karjaa pilkkahintaan.

Pahimmat seuraukset kuivuudesta on kotitarveviljelijöille, kolmannekselle Namibian väestöstä. Unicefin arvion mukaan kaikkiaan noin 780 000 ihmisen ruokaturva on uhattuna. Noin 110 000 alle 5-vuotiasta lasta – eli lähes neljääkymmentä prosenttia koko ikäluokasta – uhkaa aliravitsemus.

Luterilainen maailmanliitto on aloittanut nälänhädästä kärsivien avustustyön paikallisten kirkkojen kanssa Namibiassa. Suomen Lähetysseura on lähettänyt nälkäalueelle avustusta 80 000 euroa.

Vaikka tämänkertainen kuivuus on poikkeuksellisen paha, kuivuus ja aliravitsemus eivät ole poikkeuksellisia ongelmia Namibiassa. Kahden autiomaan välissä sijaitseva maa on luonnostaan kuiva ja ilmaston vaihtelevuus on suurta. Ilmastonmuutos vielä lisää sään ääri-ilmiöitä.

Edellinen artikkeliOikeusasiamiehen suvivirsi-päätöksellä ei ole juridista sitovuutta
Seuraava artikkeliHelsinki 50 v. sitten: LMLn kokous mahdollisti suhteet Baltian kirkkoihin

Ei näytettäviä viestejä