Naisten pappiskutsumus mutkikkaampaa kuin miesten

KPteologikirja420

KIRKKOPÄIVÄT Naisen kutsumus papiksi on usein monisyisempi prosessi kuin miehen ”putkimainen” kutsumus, selviää Kati Niemelän ja Veli-Matti Salmisen toimittamasta Teologiksi kasvamassa -tutkimuksesta. Se julkistettiin eilen Kuopion kirkkopäivillä.

Tutkimuksen mukaan naisten ja miesten hengellisen kutsumuksen laadussa oli eroja. Naisten kutsumus pappeuteen paljastui monimutkaisemmaksi prosessiksi kuin miesten toisinaan ”putkimainen” kutsumus.

– Monet naiset tarvitsevat opiskeluaikana vahvistavia kokemuksia esimerkiksi seurakuntaharjoittelussa, he tarvitsevat itsetunnon vahvistusta ja kannustusta, että uskaltavat lähteä papeiksi, sanoo Kati Niemelä.

Tutkimus kertoo, että kutsumuksen merkitys vähentynyt teologien uranvalinnassa, ja myös monet muuta asiat vaikuttavat siihen päädytäänkö kirkon virkaan vai ei. Naisteologeilla kyse on useammin monimutkaisesta uravalintaprosessista kuin suoraviivaisesta suuntautumisesta pappeuteen.

– Teologian opiskelijoiden uravalintoihin saattaa vaikuttaa sekin, että teologin koulutus vaikuttaisi kelpaavan entistä paremmin myös työmarkkinoilla yleensä, arvelee Veli-Matti Salminen.

Lue Kutsumus ohjaa teologien urasuuntautumista – klassiset kielet pappisuran esteenä

Edellinen artikkeliVäitös: Järki ei toimi ilman mielikuvitusta
Seuraava artikkeliViisi syytä sanoa aamen

Ei näytettäviä viestejä