Naisasialiitto Unioni palkitsee piispa Askolan Vuoden Lyyti -tunnustuksella

Naisasialiitto Unioni on nimittänyt vuoden 2017 Lyytiksi piispa Irja Askolan. Järjestö myöntää tunnustuksen arvonimenä ansiokkaasta tasa-arvotyöstä.

Naisasialiitto Unionin mukaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ensimmäinen naispuolinen piispa Askola on nostanut esille tasa-arvokysymyksiä ja tehnyt näkyvää työtä ihmisten tasavertaisen kohtelun edistämiseksi.

”Evankelis-luterilaisella kirkolla on Suomessa merkittävä rooli ja kirkon piispoilla on poikkeuksellinen valta ottaa kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun”, Naisasialiitto Unioni toteaa tiedotteessaan. Unionin mukaan Askola on tullut tunnetuksi rohkeasta lähimmäisenrakkautta korostavasta puheestaan.

”Hän esimerkiksi tuki tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymistä kirkon virallisesta, uudistusta vastustavasta kannasta huolimatta. Askola on myös ottanut toistuvasti kantaa inhimillisen turvapaikka- ja pakolaispolitiikan puolesta aikana, jolloin tällaista puhetta on tarvittu enemmän kuin aikoihin.”

Tunnustuksen myöntäjät kiinnittävät huomiota siihen, että Askola on paljastanut myös sukupuoleen liittyviä oletuksia, jotka yhdistyvät valtaan.

”Nämä oletukset näkyvät Askolan saamissa vihaviesteissä. Miespiispan tai -poliitikon saadessa vihapostia yhteydenottajat hyökkäävät instituutiota vastaan. Mutta kun kyseessä on nainen, syytökset ja uhkaukset kohdistuvatkin henkilöön”, tiedotteessa todetaan.

Askola palkitaan perjantaina 29.9. Naisasialiitto Unionin 125-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingin eurooppalaisella koululla.

Kuva: Olli Seppälä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJehovan todistajat eivät enää päivystä Helsingin asematunnelissa – miksi?
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Mitä nämä ovat?

Ei näytettäviä viestejä