Mysteerikuva: Mikä neljän kopla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on neljä ihmistä, kolme miestä ja yksi nainen. Heillä on rintamuksessaan kiinni jokin tunnus eli he ovat kaikki samaa seuruetta tai osallistuvat johonkin tapahtumaan. Tunnistako kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisestä mysteerikuvasta Simo Heininen kirjoittaa: ”Kuvassa ollaan Turun tuomiokirkossa Mikkelinpäivänä 1948 juhlimassa Mikael Agricolan 400 vuotta täyttävää Uutta testamenttia.”

Henkilöistä Heininen tunnistaa piispat Väinö Malmivaaran ja Eelis Gulinin sekä Växjön piispan Yngve Briliothin, josta tuli 1950 Ruotsin kirkon arkkipiispa.

Pirkko Malkavaara puolestaan arvelee, että eturivissä vasemmalla on Kangasalan kirkkoherra, rovasti Eemil Ponsimaa.

Jouni Parviainen tietää, että Agriocalan Uuden testamentin valmistumisen juhlavuoden kunniaksi 1948 ilmestyi myös postimerkki.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä ovat kirkossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEpidemian kiihtymisalueilla maskia suositellaan myös seurakunnan tilaisuuksissa
Seuraava artikkeliKolumni: Oli kirkko piispallinen tai piispaton, papistolla on aina joku esihenkilö

Ei näytettäviä viestejä