Mysteerikuva: Kuka tässä laittaa puukenkiä jalkaan?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on ja missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut kuvan, jossa taustalla näkyvä logo sekä toisaalta puukengät saattavat antaa apua mysteerin selvittämiseen. Entä kuka on tämä kenkiään vaihtava henkilö?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

 

EDELLISESSÄ mysteerikuvassa oli Moskovan ja koko Venäjän nykyinen patriarkka Kirill, joka on vastenmielisellä tavalla puolustanut Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan. Hän on kuvassa eturivissä kolmas vasemmalta.

Arkistonhoitaja kiittää kuvan tunnistamiseen osallistuneita henkilöitä ja erityisesti Anita Seppää. Hän oli yksi heistä joka tunnisti tummapartaisen papin Osmo Turkiksi.

Kuvassa on myös muun muassa Jokioisten seurakunnan nuorisoa.

Jokioisten seurakunnan nuorisotyöllä oli yhteyksiä Leningradin hengelliseen akatemiaan, ja nuoret hankkivat sinne muun muassa monistuskoneen. Kirill toimi tuolloin Akatemian rehtorina. Sepän tietojen mukaan kuva on otettu hotelli Marskissa Helsingissä 1970-luvun puolivälissä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliTampereen Nokia-areenalla järjestetään aikuisille suunnattu gospelin suurtapahtuma elokuussa 2024
Seuraava artikkeliLahjoja lapsille, kukkia vanhuksille ja tukea nuorille – Joulukeräyksillä välitetään apua ja hyvää mieltä

Ei näytettäviä viestejä