Mysteerikuva: Kuka pyytää puheenvuoroa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaalla on menossa 114. vuosikerta. Lehden valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 julkaisee kuvia arkistosta. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa valokuvassa ollaan kokoussalissa. Joku nostaa kätensä ilmeisesti pyytääkseen puheenvuoroa. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja koska kuva on otettu? Tunnistatko kuvassa olevia henkilöitä?

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi. Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se joko Kotimaa24:n Facebook-sivulla tai viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja, joissa käsitellään kuvien taustoja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellinen kuva julkaistiin 8.6.2019. Siinä joukko ihmisiä istui matoilla lattialla. Joku epäili, että kyse on joogasta, mutta kuvasta voi päätellä, että ollaan jossain 1980-luvulla, jolloin kristillistä joogaa ei kirkollisessa ympäristössä vielä juurikaan tunnettu saati harjoitettu.

Kotimaa24:n mysteerikuvat liittyvät kaikki enemmän tai vähemmän suoraan kirkolliseen elämänpiiriin.

Facebookissa lukijat tunnistivat kuvan tipoittain. Hanna Graeffe kirjoitti: ”Takana keskellä on Kirkon koulutuskeskuksen Matti-Pekka Virtaniemi. Paikka saattaisi olla Seurakuntaopiston Kammari-niminen tila, vanhan majoitusrakennuksen alakerran iso tila. Voisi olla 1980/90-luvun tienoilla.”

Myös muutama muu tunnisti Virtaniemen. Kuvassa keskellä on myös tunnettu saksalainen bibliodraaman kehittäjä Marcel Martin, jonka kirja Pyhä ja karkea bibliodraama ilmestyi suomeksi 2007 (kirjoittajanimellä Gerhard Marcel Martin). Miesten keskellä on Ulla Säilä. Muista kuvassa olijoista mainittiin Jarmo Kiilunen, Lauri Kruus, Seija Siekkinen, Pia Ormio, Seppo Knuuttila ja Olli Hallamaa – Hallamaa tosin itse vastasi, ettei tietääkseen ole kuvassa.

Tämänkertainen kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Matti Karppinen

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä istuvat piirissä lattialla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kolme miestä, mutta missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mitä luovutetaan ja kenelle? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Onko kirkkorakennuksen elinkaari nykyään todellakin 50–70 vuotta?
Seuraava artikkeliYleistynyt paperittomuus muutti tarpeita – seurakunnille uudet ohjeet kirkkoturvan tarjoamisesta

Ei näytettäviä viestejä