Mysteerikuva: Ketkä naiset kokoustavat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämänviikkoisessa kuvassa on kuusi naista. Kaikilla on nimilaput ja neljällä heistä on samanlainen asu. Keitä naiset ovat? Tunnistatko kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Kuva: Ritva Neuvonen

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen mysteerikuvan tunnisti Matti Piitulainen: ”Muistan hyvin tuon hetken. Kuva oli Kotimaa-lehdessä 24.4.1990. Olin opistolla diakoniaan liittyvillä koulutuspäivillä. Minulta kysyttiin, voisinko avustaa ehtoollisella. Olin hyvilläni pyynnöstä, olinhan opiskellut Seurakuntaopistolla useita vuosia ja valmistunut diakonia- ja sosiaali
työn linjalta diakoniksi 1975. Kuvassa on kyse diakoniamessuun kuuluvasta ehtoollisesta, jonka jakamisen aikana musiikkiryhmä laulaa Agnus Dei -hymniä.”

Ehtoollisen jakajina ovat pappeina stolat kaulassa vasemmalla Jarmo Kökkö ja oikealla diakoniatyön opettaja Heikki Toivola sekä diakoni Matti Piitulainen. Piitulaisen edessä on opiston entinen rehtori Antti Alhonsaari. Toivola puolestaan jakaa ehtoollista Irmeli Forsiukselle. Aivan kuvan oikeassa laidassa seisoo diakoni Johannes Virtanen nyk. Niskavirta.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliJoulun lapsi uutisen tuo – rauhallista ja merkityksellistä juhla-aikaa!
Seuraava artikkeli”Linjaus kuvannee hyvin nykyaikaa” – Vuoden uskontouutinen on koulujen joulujuhla

Ei näytettäviä viestejä