Mysteerikuva: Keitä ovat iloiset herrasmiehet, jotka näyttävät löytäneen jotain?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on ja missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut kuvan, jossa kaksi iloisen näköistä herrasmiestä näyttää löytävän tai löytäneen jotakin. Arkistonhoitaja tahtoisi mielellään tietää, mitä on se, mitä ollaan löytämässä, ja keitä ovat kuvan henkilöt.

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

Edellisestä mysteerikuvasta monet tunnistivat Esko Vepsän vaihtamassa kenkiään puukengiksi. Vepsä on työskennellyt pitkään silloisen Suomen Merimieslähetysseuran palveluksessa muun muassa Rotterdamissa ja Gdanskissa.

Toivo Loikkanen huomasi, että kuvassa näkyy Suomen Merimieslähetysseuran, nykyisen Suomen Merimieskirkon, 100-vuotisjuhlalogo vuodelta 1975.

Merimieskirkossa lienee jo valmisteilla 150-juhlavuosi, onhan siihen enää reilu vuosi aikaa!

Arkistonhoitaja tuntee jälleen kiitollisuutta Kotimaan lukijoista. Mysteerikuvan herättämiin kysymyksiin vastaaminen avaa osaltaan kirkon lähihistoriaa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliPiispainkokous vieraili Kotimaan toimituksessa – Katso kuvat
Seuraava artikkeliKansallisbaletin Saiturin joulu tarjoaa siunausta ja onnellisen lopun

Ei näytettäviä viestejä