Mustasaaressa rippikoulun kertausharjoitus

Kirkkohallituksessa on meneillään työryhmätyöskentely, jonka tarkoituksena on vastata kasvavaan aikuisrippikoulun kysyntään. Aikuisrippikoulun kehitysprojektia vetävä Kirkon kasvatustyön keskuksen rippikoulusihteeri Jarmo Kokkonen sanoo, että tarkoituksena on tuottaa verkkomateriaali, joka paitsi kohtaa aikuisen elämän kysymykset ja myös aikuisen maailman älylliset haasteet, on sovellettavissa maanlaajuisesti ja eri kokoisissa ryhmissä.

– Aikuisrippikoulun kehittäminen on jäänyt kirkossa muun työn jalkoihin. Siihen on suhtauduttu seurakunnissa hivenen ikävänä, pakollisena nakkina. Kuitenkin se ryhmä, joka ei ole käynyt 15-vuotiaana rippikoulua kasvaa koko ajan. Vielä toistaiseksi puhutaan vuositasolla joistakin sadoista, mutta luku kasvaa huomattavasti tulevaisuudessa, Kokkonen arvioi.

Rippikoulun vahva brändi halutaan ottaa käyttöön myös nuorten aikuisten keskuudessa. Useilla tahoilla järjestetään ja suunnitellaan aikuisille rippikoulun ja kristinopin kertauskursseja, joiden rakenne perustuu joko suoraan tai väljästi rippikouluformaattiin.

Edellinen artikkeli”Islam kuuluu Saksaan”
Seuraava artikkeliOulussa opiskellaan tiernapojiksi

Ei näytettäviä viestejä