MTV3: Arkkipiispa Mäkiseltä tukea tasa-arvoiselle avioliittolaille

Mäkinen Kari työhuoneessa205Kari Mäkinen suhtautuu myönteisesti tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Mäkinen esitti näkemyksiään MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä. Mäkinen myönsi, että kirkon piirissä joudutaan pohtimaan perinteisen avioliittokäsityksen perusteita.

Tasa-arvoinen avioliittolaki on herättänyt paljon keskustelua. Eduskunnassa lakialoite ei edennyt, mutta nyt sen tueksi ollaan keräämässä kansalaisaloitetta.

Arkkipiispa Mäkinen sanoo näkevänsä käydyssä keskustelussa paljon myönteistä.

– Ihmiset todellisesti pyrkivät toimimaan niin, että kaikkia ihmisiä kohdellaan tasavertaisesti. Samanaikaisesti annetaan arvoa yhteiskuntamme rakenteille, kuten avioliitolle, joka tukee pitkää ja kestävää parisuhdetta, pitkiä ihmissuhteita. Se on arvokasta.

Mäkinen muistutti MTV3:n haastattelussa, että kirkossa avioliitolla on ymmärretty miehen ja naisen väliseksi liitoksi.

– Nyt käyty keskustelu nostaa keskustelua myös kirkon piirissä, jossa arvioidaan avioliittokäsityksen perusteita. Näen tässä keskustelussa tavattoman myönteisen halun suhtautua kaikkiin ihmisiin tasa-arvoisesti.

Mäkinen sanoo pitävänsä tärkeänä tasa-arvoisen avioliittolain toteutumista nimenomaan tasa-arvon näkökulmasta.

Kotimaa24 kysyi arkkipiispalta tarkennusta MTV3:n haastatteluun teemoihin, mutta Mäkinen ei tällä erää halua kommentoida asiaa enempää. Teologisen sihteerinsä kautta Mäkinen lähetti kuitenkin seuraavan kommentin:

”Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää tärkeänä, että yhteiskunnassa kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Hän otti kantaa MTV3:n 26.3. Huomenta Suomen televisiohaastattelussa ihmisten ja heidän parisuhteidensa tasa-arvoiseen kohteluun yhteiskunnassa, ei avioliittolainsäädäntöön.”

Katso arkkipiispan haastattelu MTV3:n Katsomosta

Edellinen artikkeliRuotsissa hautausmaakasveja kerätään geenipankkiin
Seuraava artikkeliFilosofien lehti ruotii uskonnonopetusta

Ei näytettäviä viestejä