Monilla kesäjuhlilla kävijämäärät palasivat koronaa edeltävälle tasolle – Suviseuroissa jopa ylitettiin reilusti

Suviseuroja vietettiin tänä vuonna Kauhavalla. Lauantaina alueella laskettiin olevan juhlijoita yhteensä 86 000. Paikalle saapuneen juhlakansan määrä ylitti odotukset 10 000 kävijällä, kerrotaan Suviseurojen kotisivuilla. Kävijämäärä on jopa noussut koronaa edeltävästä ajasta, vuonna 2019 Muhoksella laskettiin suosituimman päivän keränneen paikalle 79 000 henkilöä.

Herättäjäjuhlilla Seinäjoella koko viikonlopun kävijämäärä oli 22 000, joka oli sama määrä kuin Nivalassa ennen koronaa vuonna 2019.

SLEY:n evankeliumijuhlaa vietettiin tänä vuonna Toholammilla ja koko viikonlopun kävijämäärä oli yhteensä 8000 henkilöä. Se oli vähemmän kuin Porissa vuonna 2019, tuolloin juhlavieraiden määräksi laskettiin 10 000.

KANSANLÄHETYSPÄIVÄT Ryttylässä onnistuivat yli odotusten, kertoo Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola. Viikonlopun kokonaiskävijämäärä oli hieman pienempi kuin ennen koronaa vuonna 2019, jolloin se oli 14 250. Tosin laskutavassa suhteessa tähän vuoteen on Peltolan mukaan voinut olla eroavaisuuksia.

Tänä vuonna vieraita laskettiin käyneen päivien aikana 12 100. Lauantaipäivä veti alueelle yhtä aikaa 7500 ihmistä, mikä aiheutti jo paineita parkkialueelle ja jonoa suosituimpiin tapahtumiin.

Sanan Suvipäivillä Jyväskylässä vieraili yhteensä 3300 ihmistä. Kansan Raamattuseuran kesäpäivilläkin on palattu koronaa edeltäviin kävijämääriin, kerrotaan järjestön nettisivuilla.

Eri kesäjuhlien kävijämäärien laskutavoissa on hieman eroja, mikä vaikuttaa niiden vertailukelpoisuuteen. Osa juhlien järjestäjistä ilmoittaa yksittäisen päivän korkeimman kävijämäärän, osa taas koko päivien yhteenlasketun vierailijamäärän.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliProfessori Eino Murtorinne on kuollut
Seuraava artikkeliKirkko ja minä sarjassa Eevi Kovaljeff: Kirkossa joku aina tervehtii

Ei näytettäviä viestejä