Mobiiliapua mesuun: Suomalainen Jubilii-sovellus kiinnostaa Afrikassakin

Itä-Suomen yliopiston Seurakunnalliset mobiiliteknologiat -hankkeessa on valmistunut ensimmäinen mobiilisovellus jumalanpalveluksia varten. Jubiili-sovellus helpottaa messun seuraamista sekä mahdollistaa seurakuntalaisten ja työntekijöiden uudenlaisen vuorovaikutuksen. Sovellus on herättänyt erityistä kiinnostusta mm. Afrikassa. Asiasta kertoi eilen Länsi-Savo ja tänään Yle uutiset.

Itä-Suomen yliopiston Seurakunnalliset mobiiliteknologiat -hankkeessa on valmistunut ensimmäinen mobiilisovellus jumalanpalveluksia varten. Jubiili-sovelluksen avulla puhelimen tai taulutietokoneen näytöltä voi seurata jumalanpalveluksessa käytettäviä Raamatun tekstejä, virsiä, saarnaa tai palveluksen kaavaa. Sovelluksen kautta pystytään myös interaktiivisuuteen eli vuorovaikutukseen seurakunnan työntekijöiden ja seurakuntalaisten välillä. Asiasta kertoi eilen Länsi-Savo ja tänään Yle uutiset.

Sovellus osaa hakea tapahtuman sisällön automaattisesti käyttäjän sijainnin perusteella. Saarnan pitäjä voi halutessaan ladata sovellukseen etukäteen saarnansa rungon ja pyytää seurakuntalaisilta ideoita ja ehdotuksia saarnaansa varten. Jubiiliin voidaan ladata myös vaikkapa tietoja esiintyjistä, kuvia, videoklippejä sekä linkkejä erilaisille verkkosivuille.

Jubiili-sovellus on herättänyt erityistä kiinnostusta mm. Afrikassa. Tietojenkäsittelytieteen professorin Markku Tukiaisen mukaan kehittyvissä maissa ollaan valmiimpia ottamaan vastaan uusia sovelluksia myös hengelliseen käyttöön.

– Meillä on totuttu siihen, että hengelliset tilaisuudet viedään läpi aina tietyllä kaavalla, jolloin mobiilisovellus voi tuntua rajojen rikkomiselta, Tukiainen sanoo Yle Uutisten haastattelussa.

Jubilii-sovellusta markkinoidaan seuraavaksi Roomassa järjestettävässä konferenssissa katolisille.

Hankkeen seuraavassa vaiheessa ryhdytään kehittämään ja tutkimaan ihmisten henkilökohtaisen rukouselämän ja hengellisen elämän tukemiseen tarkoitettuja sovelluksia sekä sovelluksia rippikoulutyöhön.

Seurakunnalliset mobiiliteknologiat -hanke saa rahoituksensa Euroopan sosiaalirahastosta, Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen kautta sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitukselta.

Edellinen artikkeliSatuolennon nimitykseksi käy haltia tai haltija
Seuraava artikkeli”Yrittäjyys ja työttömyysturva on sovitettava yhteen”

Ei näytettäviä viestejä