Mitä enemmän aseita, sitä enemmän tappamista

Meneillään olevan Ekumeenisen vastuuviikon tavoitteena on asekaupan ja erityisesti pienaseiden vähentäminen. Vastuuviikon vieras syyrialainen Tarek Al-Khoury pohtii Kirkko ja kaupunki -lehden haastattelussa muun muassa, millä tavoin hallitsematon asekauppa kytkeytyy vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin ja sotatoimiin.

Kristitty Al-Khoury pakeni muutama vuosi sitten sotaa Beirutiin siirtäen samalla armeijaan menoa. Hän ei halua osallistua tappamiseen uskonsa vuoksi. Al-Khouryn mukaan jokaisen kristityn tulisi elää väkivallattomasti.

– Mitä enemmän on aseita, sitä enemmän on tappamista, hän sanoo.

Al-Khoury kertoo kristittyjen olevan haluttuja sotilaita armeijassa, koska heillä on ihmisinä hyvä maine.

– Armeijaan ei tarvitse mennä, jos maksaa valtiolle 15 000 euroa, hän kertoo ja toteaa raskain mielin, että vaadittua summaa on mahdotonta saada kokoon.

Vastuuviikko on Suomen kirkkojen ja monien kristillisten järjestöjen ihmisoikeuskampanja, jossa kirkot toimivat oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Viikkoa järjestää ja koordinoi Suomen Ekumeeninen Neuvosto. Vastuuviikon aikana seurakunnissa järjestetään teemaan liittyviä jumalanpalveluksia ja keskustelutilaisuuksia.

Al-Khouryn haastattelu Kirkko ja kaupungissa

Edellinen artikkeliMitä enemmän aseita, sitä enemmän tappamista
Seuraava artikkeliKansliapäällikkö arvioi Saksan ökypiispan tapausta

Ei näytettäviä viestejä