Mission Respect kokosi kirkkojen johtajia Berliiniin

Yli 250 lähetystyöntekijää ja kirkon johtajaa ympäri maailman kokoontui aiemmin viikolla Berliiniin Mission Respect -tapahtumaan. Kongressissa tarkasteltiin, miten lähetystyö ja evankeliointi voitaisiin hoitaa vastuunalaisesti niin, että kunnioitettaisiin muiden uskoa ja kulttuuria.

Keskustelun pohjana käytettiin vuonna 2011 julkaistua dokumenttia Christian Witness in a Multi-Religious World, jonka julkaisijana on ollut muun muassa Kirkkojen maailmanneuvosto (KMN).

– Kristityt kutsutaan sitoutumaan työskentelyyn kaikkien ihmisten kanssa keskinäisen kunnioituksen, edistäen yhdessä oikeudenmukaisuutta rauhaa ja yhteistä hyvää. Uskontojen välinen yhteistyö on tässä sitoumuksessa oleellinen seikka, totesi KMN:n Euroopan alueen puheenjohtaja Ruotsin emeritusarkkipiispa Anders Wejryd.

Paavillisen uskontojenvälisen neuvoston sihteeri isä Miguel Ángel Ayuso Guixot totesi dokumentin olevan tärkeä, mutta korosti kokoontumisen ja keskustelemisen merkitystä.

– Odotan, että keskustelu eri kirkkojen ja uskontojen välillä jatkuu, Guixot sanoi.

Maailmanlaajuisen evankelikaalisten kirkkojen ryhmän WEA:n puheenjohtaja Geoff Tunnicliffe puolestaan totesi, että jokaisella meistä on vastuu rakentaa siltoja, puhua, tavata ja keskustella.

– Tärkeää on myös muistaa kuunnella ja tulla kuulluksi silloin kun kritiikki ei ole oikeutettua, Tunnicliffe sanoi.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliViikonloppuvideo: Dancing in Jaffa
Seuraava artikkeliTutkija: Avioliitto parisuhteen muotona menettänyt painoarvoaan

Ei näytettäviä viestejä