Minne unohtui Liity kirkkoon -banneri?

Seurakuntien verkkosivuilla on usein Liity kirkkoon -painike. Se voi olla erillinen banneri, josta pääsee Liitykirkkoon.fi -sivulle, joka itse asiassa on yksi Evl-fi -sivuston alasivu. Sen kautta pääsee täyttämään erillisen kirkkoon liittymiskaavakkeen. Mutta kyse voi myös olla erillisestä linkistä.

Kotimaa Pron tekemän pikakartoituksen mukaan monien seurakuntien tai seurakuntayhtymien etusivuilla on erillinen banneri, jossa lukee Liity kirkkoon. Mutta esimerkiksi Lahdessa ja Riihimäellä on banneri nimeltä Kuulu kirkkoon. Sen alta löytyy kyllä linkki Liity kirkkoon -sivulle.

Toisinaan Liity kirkkoon on vain erillinen linkki esimerkiksi seurakunnan tai yhtymän etusivun alalaidassa, kuten Kajaanissa.

Vantaalla Liity kirkkoon -linkki on osa Oikopolut -nimistä linkkirykelmää. Se ei välttämättä osu silmään heti.

– Liity kirkkoon hakusanalla Googlessa tulee Vantaan seurakunnat kolmantena. Sivustomme on suunniteltu niin, että sinne päädytään hakukoneiden kautta, sanoo viestintäjohtaja Pauli Juusela.

Vantaan seurakuntien oman verkkolomakkeen kautta kirkkoon liittyi viime vuonna 58 ihmistä. Kaikkiaan Vantaalla kirkkoon liittyneitä oli 733.

Mutta läheskään kaikilla ei kirkkoon liittymistä ole tehty näkyväksi verkkosivuilla, ei ainakaan etusivulla. Esimerkiksi Kouvolan seurakuntien sivulta ei äkkinäinen löydä linkkiä, jonka avulla voisi liittyä kirkkoon. Miksi ei, viestintäpäällikkö Laura Blom?

– Banneri oli aikaisemmin etusivulla, mutta se sai väistyä Kirkkopäiviin liittyvän tiedotuksen tieltä. Sivumme on muutoinkin aika staattinen, se on uudistumassa kun liitymme Lukkariiin, Blom sanoo.

Kouvolassa pidetään Kirkkopäivät 22.–24.5.2015.

Kotimaa Pro vilkaisi 30 pääosin suuren seurakunnan tai yhtymän etusivut: 22 sivulta löytyi Liity kirkkoon -banneri tai linkki. Kahdeksalta sivulta sellaista ei löytynyt.

Liitykirkkoon.fi-sivustoa ei varsinaisesti ole olemassa, mutta kyseinen osoite johtaa kirkkohallituksen sivulle, jossa kerrotaan kirkkoon liittymisestä: ”Kirkkoon liittyminen on aina liittymistä paikalliseen seurakuntaan. Oheisella lomakkeella antamasi henkilötiedot välittyvät kotikuntasi seurakuntaan parin arkipäivän sisällä. Seurakunta ottaa Sinuun tämän jälkeen yhteyttä. Jäsenyytesi on voimassa vasta kun seurakunta on asian vahvistanut.”

Kuva: Minerva Seppälä. Liity kirkkoon painikkeita seurakuntien nettisivuilla 17.3.2015

Edellinen artikkeliSibelius-akatemia esittää Jesus Christ Superstarin
Seuraava artikkeliVäitös: ”Kreationismi saattaa irrota kristinuskon valtavirrasta”

Ei näytettäviä viestejä