Miksi Helsingissä on vain yksi tiekirkko?

Tiekirkko

Kirkkopalvelujen tapahtumapäällikkö Tarja Jalli kertoo, että Helsingin ja pääkaupunkiseudun tiekirkkojen vähyydelle on kaksi loogista syytä. Ensinnä pääkaupunkiseudun kirkot ovat jo muutoin turistien ja vierailijoiden kansoittamia. Toiseksi tiekirkon ideana on usein, että sinne poiketaan matkalta käymään. Helsinki puolestaan on massiivinen liikenteen solmukohta.

Arkkitehtonisesti Vuosaaren merimieskirkko on herättänyt huomioita ympäri maailmaa. Vapaamuotoista arkkitehtuuria edustavan rakennuksen kaareva julkisivu ja puupinnoitteinen seinä tekevät siitä huomiota herättävän. Moni näkee rakennuksessa kalan, veneen, linnun tai ekologisen purjelaivan hahmon. Tila avattiin 19.1.2009 ja vihittiin käyttöön ekumeenisessa jumalanpalveluksessa 27.1.2009.

Vuosaaren merimieskirkko sijaitsee Gate Housen ja Hansaterminaalin välittömässä läheisyydessä merimieskeskuksessa. Tilassa toimivat yhdessä Merimieskirkko ja Merimiespalvelutoimisto.

Tiekirkko on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Suomen ortodoksisen kirkon toimintamuoto, jossa pyritään pitämään kirkot nähtävillä ohikulkijoille kesäaikana. Tiekirkkotyötä koordinoi Kirkkopalvelut. Tänä kesänä Suomen pääteiden varsilla etelästä pohjoiseen on avoinna ennätykselliset 284 tiekirkkoa. Suomen ja Saksan lisäksi tiekirkkoja on ainakin Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa.

Tiekirkot ovat joka kesä avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun. Vuosaaren merimieskirkko on tiekirkkona avoinna arkisin klo 14.00–18.00 tai kello 21.00 asti.

Tutustu tiekirkkoihin

Edellinen artikkeliKrp-tutkinta liikaa – hiippakuntasihteeri ei enää puhu lestadiolaisseuroissa
Seuraava artikkeliLempäälän seurakunta tuomitsee rasistisen väkivallan

Ei näytettäviä viestejä