Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta teki päätöksen – ovia ei avata kaikille pareille

Ryhmä kirkkovaltuutettuja jätti kirkkoneuvostolle ja kirkkoherralle aloitteen, jossa ehdotettiin siirtymistä kaikille pareille tasa-arvoiseen vihkimiskäytäntöön Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan tiloissa. Aloitteen jättäneet vetosivat muun muassa siihen, että papit vihkivät sateenkaaripareja ympäri Suomen jo monissa eri seurakunnissa. Aloite painotti, että kyse on seurakuntalaisten tasapuolisesta ja yhdenvertaisesta palvelusta ja kohtelusta.

Aloite johti kuitenkin vastaesitykseen, jonka mukaan kirkkoneuvosto ei voisi tehdä päätöstä tilojen avaamisesta, sillä tällainen päätös olisi kirkon tämänhetkisen avioliittokäsityksen vastainen. 17.10. asiasta järjestettiin äänestys ja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan ovet päätettiin pitää kiinni samaa sukupuolta olevilta pareilta äänin 7-6.

TUOMIOROVASTI ARJA Huuskonen kertoo ratkaisun tulleen yllätyksenä.

– Olin itse kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan kanssa ovien avaamisen kannalla. Kun olin seurannut luottamushenkilöiden kannanottoja aikaisemmin, olin melko varma, että aloite menisi läpi.

Huuskonen osasi silti odottaa tiukkaa äänestystä.

– Tällä kertaa yhden henkilön ääni ratkaisi. Nyt jäämme odottamaan tuomiokapitulin lopullista ratkaisua.

Huuskonen tietää, että kysymys on tällä hetkellä kirkkoa jakava. Hän on huomannut, että ovia avataan kiihtyvällä tahdilla.

– Siihen suuntaan kirkko on liikkumassa. Minä ajattelen, että kaikkien parien tasa-arvoinen kohtelu ei ole keneltäkään pois. Tilojen avaaminen tekisi seurakunnan toiminnasta kaikkia arvostavaa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliFinladia-voittaja kirjailija Sirpa Kähkönen reppureissasi kreikkalaiseen luostariin – päällimmäisenä mieleen jäi keventymisen tunne
Seuraava artikkeliUskontojen rauhankävely kokoaa ihmisiä viidessä kaupungissa kävelemään rauhan ja vieraanvaraisuuden puolesta

Ei näytettäviä viestejä