Melkein kaikki jäsenet vaihtuivat kirkkohallituksen täysistunnossa

Kirkkohallituksen täysitunto kokoontuu useimmiten Kirkon talossa Helsingin Etelärannassa. Kuva: Kotimaan toimitus

Kirkolliskokous valitsi valitsijoiden ehdotuksen mukaisesti toimikaudelle 2024–2028 kirkkohallituksen täysistunnon jäseniksi yhdeksän maallikkojäsentä, yhden kustakin hiippakunnasta, sekä kaksi pappisjäsentä.

Kirkkohallituksen maallikkojäseniksi valittiin: Kimmo Koivisto, Turun arkkihiippakunnasta, Kari Aakula, Tampereen hiippakunnasta, Hannu Kallunki, Oulun hiippakunnasta, Vuokko Vänskä, Mikkelin hiippakunnasta, Martina Harms-Aalto, Porvoon hiippakunnasta, Pekka Niiranen, Kuopion hiippakunnasta, Eino Nissinen, Lapuan hiippakunnasta, Katri Korolainen, Helsingin hiippakunnasta ja Päivi Raunu, Espoon hiippakunnasta.

Kirkkohallituksen pappisjäseniksi valittiin Lotta Endtbacka, Lapuan hiippakunnasta ja Ulla Ruusukallio, Tampereen hiippakunnasta.

Vuokko Vänskää lukuun ottamatta kaikki valitut ovat uusia jäseniä kirkkohallituksessa.

Piispainkokous valitsee 28.5. piispajäsenet uudelle nelivuotiskaudelle.  

Kirkkohallitus valmistelee asioita kirkolliskokoukselle, huolehtii kirkolliskokouksen päätösten täytäntöönpanosta ja antaa valtioneuvoston kirkolta pyytämät lausunnot, jollei lausunnon antaminen ole kirkolliskokouksen tehtävä. Lisäksi kirkkohallitus toimii kirkon keskusrahaston hallituksena ja perustaa virkoja kirkon erityistehtäviä varten.

Kirkkohallituksen tärkeimmät päätökset tehdään täysistunnossa. Täysistunto kokoontuu yleensä kerran kuussa Helsingissä.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Tahdomme rohkaista välittämään lähimmäisestä ja luomakunnasta” – Anne Visser-Keltto aloitti Mustasaaren suomalaisen seurakunnan kirkkoherrana 
Seuraava artikkeliKatso tästä tulevat hartaudet ja jumalanpalvelukset radiossa ja TV:ssä

Ei näytettäviä viestejä