Megapalo Australiassa edelleen mahdollinen

Paananen Martti205 kuva-Riitta-Niemi

– Uutisissa kerrottiin juuri, että Sinisten vuorten (Blue Mountains) alueella asuvia ihmisiä on kehotettu lähtemään vapaaehtoiseen evakkoon varmuuden vuoksi, Sydneyn siirtolaispastori Martti Paananen toteaa.

Paanasen mukaan tiistaina paloalueilla on keskitytty muun muassa vastapaloihin. Eilen sammutustöissä oil parituhatta palomiestä. Tämänhetkisen tiedon mukaan megapalon vaara ei ole poissuljettu.

– Keskiviikosta odotetaan todella pahaa päivää, sillä lämpötila kohoaa ennusteiden mukaa reilusti yli 30 asteen ja tuuli on jopa 60 kilometriä tunnissa. Sinisillä vuorilla on koulut suljettu ja liikennettä rajoitetaan alueelle.

Siniset vuoret sijaitsevat noin 100 kilometrin päässä Sydneystä. Alueella asuu joitakin suomalaisia.

– Yksi heistä oli pari yötä evakossa, tuli tuhosi tontin laidalla olleen vajan, mutta säästi talon. Nyt hän on palannut kotiinsa. Muiden en tiedä joutuneen evakkoon.

Pahimmat palot raivoavat Paanasen mukaan noin 40-60 kilometrin päässä pappilasta. Hän on varautunut majoittamaan pappilaan väkeä, jos tilanne vaatii.

– Taivas on ollut harmaa savusta. Astmaatikoille tämä on vaikeaa aikaa. Mieliala on kuitenkin rauhallinen. Ehkä he, jotka ovat aikaisemmin kokeneet paloja läheltä ovat vähän herkempiä. Mutta elämä jatkuu, Paananen sanoo.

Edellinen artikkeliKirkon lähetysteologiksi vain kolme pätevää hakijaa
Seuraava artikkeli”Paavi hymyili hyväntahtoisesti suomenkieliselle käännökselle”

Ei näytettäviä viestejä