Malawin piispat suosivat ympärileikkausta HIV:n torjunnassa

Eteläisessä Afrikassa sijaitsevan Malawin roomalaiskatoliset piispat suosittelevat miehille ympärileikkausta keinona HIV:n vastaisessa taistelussa. Piispat ovat antaneet tukensa Malawin hallituksen aloitteelle, jonka mukaan hygieniasyistä tehtäviä ympärileikkauksia voitaisiin suorittaa sairaaloissa, kertoo ENI-uutispalvelu.

Vastustamme kirkkona kondomien käyttöä ja suosittelemme miehille ympärileikkausta, koska se on linjassa kirkon opetusten kanssa, Malawin katolisen piispainkokouksen edustaja kertoi tiedotustilaisuudessa maan pääkaupungissa Lilongwessa.

– Ympärileikkaus voi vähentää viruksen tarttumisriskiä sukupuoliyhdynnässä. Olemme tutkineet teologisia tekstejä emmekä ole löytäneet syytä vastustaa sitä, piispainkokouksen edustaja sanoi.

Malawin piispat kertovat konsultoineensa asiassa myös kirkon terveysasiantuntijoita.

Malawissa on HIV-positiivisia arviolta miljoona. HIV-virusta seuraava AIDS tappaa maassa vuosittain noin 68 000 ihmistä. Tartunnan esiintyvyys on laskenut kahdessa vuodessa 17.1 prosentista 12 prosenttiin maan väestöstä. Eräänä syynä tilanteen kohenemiseen on valistuksen myötä lisääntynyt kondomin käyttö.

On myös lääketieteellistä näyttöä siitä, että ympärileikkauskin pienentää riskiä saada HIV-tartunta.

Malawilaisia on noin kymmenen miljoonaa.

Edellinen artikkeliEspoon tuleva piispa: Sattuman ja Jumalan välillä ei ristiriitaa
Seuraava artikkeliKonkareiden rahasto tukee yhteislaulua

Ei näytettäviä viestejä