Maisteriohjelma nostaa esiin uskontojen konflikteja ruokkivan puolen

Teologisessa tiedekunnassa käynnistyy syksyllä uusi englanninkielinen maisteriohjelma Religion, Conflict and Dialogue (RCD). Yhteensä 56 hakijan joukosta valitut ensimmäiset 10 opiskelijaa aloittavat opintonsa syksyllä.

– Maisteriohjelma on suunnattu niille ulkomaalaisille ja suomalaisille hakijoille, joita kiinnostaa tarkastella uskontojen ja uskonnollisten perinteiden sekä liikkeiden vaikutusta konfliktien syntymiseen, ylläpitämiseen ja ratkaisemiseen, RCD-ohjelman suunnitteluryhmässä toimineet tiedekunnan kansainvälisten asiain suunnittelija Anne Hopia ja missiologian yliopistonlehtori Pekka Lund toteavat.

RCD tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kouluttautua alalle, jossa on tällä hetkellä vähän erityisosaajia ja jota kohtaan on kasvavaa kansainvälistä ja kotimaista kiinnostusta. Maisteriohjelma etsii vastauksia kysymyksiin, miten uskonto selittää, synnyttää ja ylläpitää konflikteja sekä miten se tarjoaa keinoja konfliktien estämiseen tai liennyttämiseen.

Ohjelma valmentaa sisältöalueensa mukaisia ammattilaisia työelämän tarpeisiin järjestöihin, uskonnollisiin yhteisöihin, julkishallintoon ja mediaan.

– Vaikka RCD nostaakin esiin uskontojen konflikteja ruokkivan puolen, panostetaan siinä ennen kaikkea konfliktien ehkäisemiseen ja ratkaisemiseen, Hopia ja Lund muistuttavat.

Ohjelmaan saapui hakuajan päättymiseen mennessä yhteensä 56 hakemusta. Suurin osa hakijoista oli afrikkalaisia ja aasialaisia, suomalaisia hakijoita oli tällä kertaa vähemmän.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVihreät riparit jatkoajalle
Seuraava artikkeliMentalisti Kirkon Ulkomaanavun kampanjan lähettilääksi

Ei näytettäviä viestejä