Maahanmuuttajia rohkaistaan käyttämään uimahalleja

Moni maahanmuuttaja tulee kulttuurista, jossa alastomuus tai uima-asussa esiintyminen saattavat aiheuttaa epämieluisia tilanteita. Myös luonnonvesi voi olla monelle tuntematon elementti. Tuore Tule uimahalliin! -opas on suunnattu uimahallien asiakkaille ja henkilökunnalle sekä kansalaisjärjestöille.

Oppaan tarkoituksena on edistää kaikkien mahdollisuuksia käyttää uimahallipalveluita. Oppaan on laatinut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän tuen turvin

– Uimataito on kansalaistaito kaikille Suomessa asuville riippumatta henkilön taustoista. Uimataito hankitaan usein uimahalleissa, mutta kynnys lähteä uimaan voi olla korkea, jos ei koe osaavansa uuden paikan toimintatapoja ja sääntöjä, sanoo SUH:n toiminnanjohtaja Pärla Salomaa.

Oppaassa kerrotaan uimahallien ja kylpylöiden asiakkaille esimerkiksi oikeat toimintatavat peseytymistiloissa ja altaalla. Oppaan avulla halutaan myös auttaa uimahallien ja kylpylöiden henkilökuntaa paremmin ymmärtämään eri kulttuureista tulevien asiakkaiden lähtökohtia ja tarpeita.

Oppaan asiakkaille tarkoitettu osa on julkaistu kymmenellä eri kielellä (suomi, ruotsi, englanti, arabia, kurdi, somalia, turkki, thai, venäjä ja viro).

Edellinen artikkeliLestadiolaisten rakas veli -järjestelmä on estänyt hyväksikäyttörikosten selvittämistä
Seuraava artikkeliJuutalaisilla jälleen hyvä Nobel-vuosi

Ei näytettäviä viestejä